HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Dünya Tabipleri Birliği'nden 'Gezi' hekimlerine destek: Yanındayız! (VİDEO)

Haziran Direnişi eylemlerinde yaralananları tedavi ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan Ankara ve Hataylı hekimlere, Dünya Tab...

Haziran Direnişi eylemlerinde yaralananları tedavi ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan Ankara ve Hataylı hekimlere, Dünya Tabipleri Birliği'nden de destek geldi. TTB de 30 Eylül'de Ankara Adliyesi'nde görülecek duruşmaya çağrı yaptı.
İstanbul’daki meslektaşları gibi Haziran Direnişi eylemlerinde yaralananları tedavi ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan Ankara ve Hataylı hekimlere, Türk Tabipler Birliği’nin yanı sıra Dünya Tabipler Birliği’nden destek geldi.
Sağlık Bakanlığı, Ankara ve Hatay Tabip Odası’na "Gezi eylemlerinde hukuka aykırı olarak yetkisiz ve kontrolsüz revir adı altında sağlık hizmet birimleri oluşturarak amaçları dışında faaliyet yürütmek" suçlamasıyla yönetim ve onur kurulu üyelerinin görevden alınması için dava açmıştı.
Dünya Tabipler Birliği adına Başkan Dr. Margaret Mungherera imzasıyla yapılan açıklamada, “Karşılaştığınız bu ciddi güçlüğü aşma mücadelesi verirken WMA’nın kararlı desteğinden ve olumlu yaklaşımından emin olabilirsiniz. Etik sorumluluklarını yerine getirme ve hastalarının haklarını koruma hakları tehdit altında olduğunda doktorların ve ülkelerindeki örgütlerinin ne yapması gerektiği konusunda gerçekten mükemmel ve esin verici bir örnek olmuş” denildi.
TTB'nin 30 Eylül'de Ankara Adliyesi'nde görülecek duruşmaya çağrı yaptığı "Hekimliğime Dokunma" videosu şu şekilde:

Business News