HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

'Türbeyi koruyan askerler IŞİD'in elinde olabilir'

Washington Post gazetesi, Suriye'de bulunan Süleyman Şah Türbesi'ni koruyan Türk askerlerinin, IŞİD tarafından rehin alınmış ola...

Washington Post gazetesi, Suriye'de bulunan Süleyman Şah Türbesi'ni koruyan Türk askerlerinin, IŞİD tarafından rehin alınmış olabileceği iddiasını gündeme getirdi.
ABD ve koalisyon güçlerinin Suriye'de IŞİD noktalarını bombalaması ve Kobanê'de IŞİD ve Kürt silahlı güçleri arasında çatışmalar devam ederken Washington Post gazetesi ortaya attığı iddiayla, Süleyman Şah Türbesi'ni koruyan askerlerin IŞİD tarafından esir alınmış olabileceğini yazdı.
Daha önce ortaya çıkan ses kaydında Hakan Fidan'ın, "gerekirse 8 tane füze fırlatırım, savaş başlatırım" sözleriyle hatırlanan Suriye'deki Türkiye toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ni koruyan askerlerin rehin alınıp alınmadıklarına dair bilgilerin tam olarak ortaya çıkmadığını yazan Washington Post haberinde, "Kürt güçleri IŞİD’e karşı direnmekte güçlük çekerken Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD militanlarınca kuşatıldığına ve nöbet tutan askerlerin esir alındığına inanılıyor, Türkiye toprağının bulunduğu yer, jeopolitik olarak bundan daha kritik olamazdı” ifadelerine yer verdi.
Haberde ayrıca, "49 rehinenin serbest bırakılmasıyla, Türkiye’nin rolüyle ilgili spekülasyonlar Süleyman Şah Türbesi’ne yönelmiş durumda” denildi.

Business News