HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Validebağlılar eyleme çağırıyor

Validebağ’da kamusal alana yapılmak istenen camiye karşı mahalle halkının direnişi sürüyor. Polis ve zabıta işbirliğinde alanda nöbet tu...

Validebağ’da kamusal alana yapılmak istenen camiye karşı mahalle halkının direnişi sürüyor. Polis ve zabıta işbirliğinde alanda nöbet tutanlara saldırılar devam ediyor. Validebağlılar herkesi bu akşam (25 Ekim) 19.00’da eyleme çağırıyor
validebag-eylem
Validebağ’da bulunan parka cami bahanesiyle yapılan inşaata karşı 20 Ekim’de başlayan direniş 5. gününde. Validebağlılar 5 gündür gece gündüz inşaat alanında nöbette. Bugün (25 Ekim) sabah saatlerinde inşaata devam etmek için gelen Üsküdar Belediyesi ekiplerini durdurmaya çalışanlara polis ve zabıta saldırdı. Orada bulunan ve inşaat çalışmasını durdurmak isteyen CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve inşaat alanına girmek isteyen Gürsel Tekin darp edildi. Nöbet tutan Validebağlı bir kişiye de polis tekme attı.
Validebag-25ekim
Validebag-25ekim-2
Polis saldırısının ardından açıklama yapan Gürsel Tekin “Burada ciddi bir suç işleniyor” derken, Mahmut Tanal da zabıtaların gerçek zabıta olmadıklarını kimliklerinin olmadığını iddia etti. İnşaat çalışmasını engellemeye çalışanlara önce kalkanlarıyla ardından da biber gazıyla polis tekrar saldırdı. Saldırı esnasında direnişçilerden bir kişi yaralandı. Bir polisin de dizi döndü. Dizi dönen polis için ambulans getirildi.
Validebag-25ekim-4
Validebag-25ekim-3
Validebag-25ekim-1
Validebağ’da 23 Ekim’de inşaatı durdurmak için alana girmek isteyenleri polis gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan Avukat Can Atalay 25 Ekim’de Şirin Payzın’ın CNNTürk’te yayımlanan 360 Derece isimli programına konuk oldu. Karşısındaysa nöbet tutanlara “Yüz verince azıyorlar” ve “Biz 6 milyar ağaç diktik” diyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen vardı. Hilmi Türkmen nöbet tutanların alanda bulunan ağaçlara zarar verdiğini iddia etti.
sirin-payzın-validebağ

Business News