HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

ABD’de Eric Garner’ı öldüren polis de ceza almadı, halk sokağa çıktı (FOTO - VİDEO HABER)

ABD’de 43 yaşındaki Eric Garner 17 Temmuz’da polis tarafından gözaltına alınırken boğularak öldürülmüştü. Garner’ı öldüren polis Daniel...

ABD’de 43 yaşındaki Eric Garner 17 Temmuz’da polis tarafından gözaltına alınırken boğularak öldürülmüştü. Garner’ı öldüren polis Daniel Pantaleo’nun yargılanmayacağı haberi bir kez daha ABD genelinde protestolara neden oldu. Eylemciler “Nefes alamıyorum” sloganları attı. New York’ta gösterilerde 83 gözaltı yaşandığı açıklandı
ABD’de 43 yaşındaki siyahi Eric Garner’ı gözaltına alırken boğarak öldüren polislerle ilgili büyük jüri’nin yargılanmayacağı kararı ülkede protestolarla karşılandı. 17 Temmuz’da  gözaltına alınırken polise direnmeyen sadece benimle uğraşmayın diyen Garner’ın ölümü tepkiyle karşılanmıştı. Garner’ı öldüren polis Daniel Pantaleo yargılanmayacağına ilişkin karar ABD halkını sokağa döktü.
Göstericiler “Nefes alamıyorum” ve “Ellerim yukarda beni boğma” sloganları attı. Ellerinde “Sıradaki ben olabilirim” yazılı dövizler kullanan göstericiler yolları kapatarak yürüdü.
Birçok kentte yürüşler düzenlenirken gösterilerin en büyüğü New York’ta yaşandı. Manhattan Terminali’ne giren göstericiler yere yatarak polis saldırısında ölenleri sembolize etti. Lincoln Köprüsünü trafiğe kapatarak yürüdü. Burada polisin saldırısı sonucunda gözaltılar yaşandı. Eylemler sırasında 83 gösterici gözaltına alındı.
Washington’da 3. Cadde trafiğe kapatıldı. Göstericiler Beyaz Saray karşısında da eylem yaptı. Washington DC’de eylemciler Beyaz Saray’ın hemen yanındaki 15. Cadde’nin trafiğini kesti.
Göstericiler her 28 saatte bir genç siyahın polis tarafından öldürüldüğünü söylüyor. Gösterilerde Eric Garner’ın yanı sıra 18 yaşında katledilen Michael Brown ve geçtiğimiz günlerde polis kurşunuyla hayatını kaybeden 13 yaşında Tamil Rice’da anılıyor. Ayrıca Michael Brown’ın katledildiği Ferguson’da da eylemler yapıldı.
Aktivist Al Sharpton Ulusal Eylem Ağı’nın Harlem’deki ofisinde Eric Garner’ın annesi eşi ve çocuklarıyla bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında göz yaşlarına boğulan Eric Garner’ın eşi Esaw Garner  katil polisin özrünü kabul etmediğini söyleyerek ” Kendisi hala çalışıyor ve maaş alarak çocuklarının geçimini sağlıyor. Ama benim eşim toprak altında ve ben çocuklarımı nasıl besleyeceğimi düşünüyorum” dedi. 
 Garner’ı boğarak katlettiler
6 çocuk babası olan Garner New York’ta 17 Temmuz’da kaçak sigara ve esrar bulundurduğu şüphesiyle durdurulmuştu. Bu sırada polis ile Garner arasında tartışma yaşanmış bu da kameralara yansımıştı. Görüntülerde Garner polise “Beni her gördüğünüzde rahatsız ediyorsunuz. Ben hiç bir şey satmadım. Lütfen beni yalnız bırakın, bana dokunmayın.” diyor ancak polis memuru diğer arkadaşlarını yanına çağırarak Garner’a saldırıyor. Garner’ı yere yıkan polisler kafasına bastırıp boğazını sıkıyor. Bu sırada Garner “Nefes alamıyorum” diye bağırdığı duyuluyor. Ancak polisler boğazını sıkmaya devam ediyor. Videonun sonuda Garner yerde cansız yatarken gözüküyor.
Şehir yetkilileri Garner baskı sonucu göğüs sıkışması ve yükükoyun yatarken polisin fiziksel baskısı nedeniyle öldüğünü açıkladı. Astım ve kalp krizi ölümü tetiklemiş olabilir.
Cardozo Hukuk Fakültesi’nden profesör Ekow Yankah kararın zor anlaşılan bir karar olduğunu kararı alan jürinin yanlış yaptığını söyledi. Fordham Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden James Cohen ise kararı şöyle yorumladı: “Mantık bu süreçte rol oynamıyor.
Harlem
Harlem
Manhattan Terminali'nde de eylem yapıldı
Manhattan Terminali’nde de eylem yapıldı
Washington DC
Washington DC
Seattle
Seattle
Oakland
Oakland
New York West Side Caddesi
New York West Side Caddesi
New York'ta gözaltılar yaşandı
New York’ta gözaltılar yaşandı
Manhattan'da bir çok yerde göstericiler trafiği kesti
Manhattan’da bir çok yerde göstericiler trafiği kesti
Lincoln Tüneli trafiğe kapatıldı
Lincoln Tüneli trafiğe kapatıldı
Oakland, California
Oakland, California
Manhattan, New York
Manhattan, New York
Manhattan'da bir gösterici polise sigara gösteriyor. Garner kaçak sigara taşıdığı iddiasıyla gözaltına alınmaya çalışıldı
Manhattan’da bir gösterici polise sigara gösteriyor. Garner kaçak sigara taşıdığı iddiasıyla gözaltına alınmaya çalışıldı
 West Side Caddesi, Manhattan
West Side Caddesi, Manhattan
Manhattan
Manhattan
 St. Louis, Missouri
St. Louis, Missouri
Garner'ın katledildiği Staten Island'da, Garner'ı anmak için mumlar yakıldı
Garner’ın katledildiği Staten Island’da, Garner’ı anmak için mumlar yakıldı
rt.com, reuters, bbc ve Guardian’dan Sendika.Org tarafından derlenmiştir

Business News