HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Irkçı - Faşist Uyuşturucu Çeteleri Gülsuyu'nda Bu kez De Kütüphane Kundakladı!

İstanbul Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri boş durmuyor. Uzun bir süredir semt halkına, emekçilere ve semt gençliğine yönelik sa...


İstanbul Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri boş durmuyor. Uzun bir süredir semt halkına, emekçilere ve semt gençliğine yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen ırkçı-faşist uyuşturucu çeteleri bu defa da semtte 2 yılı aşkın bir zamandır faaliyette olan “Engin Ceber Halk Kütüphanesi”ni kundakladılar.


Maltepe Gülsuyu'nda, geçen yıl Eylül ayında uyuşturucuya karşı yapılan yürüyüş sırasında Hasan Ferit Gedik adlı genci katleden çeteler, bu defa da, 2 yılı aşkın bir süredir semt halkına ve emekçilere hizmet veren “Engin Ceber Halk Kütüphanesi”ni kundakladılar.


Semt halkından edinilen bilgilere göre, önceki gece saat 03.00 civarında kütüphaneye gelen çete mensupları, kimsenin olmamasından da yararlanarak önce birkaç el ateş ettikten sonra, kütüphaneyi benzin dökerek yaktılar.


Çıkan yangının ardından tamamen kullanılamaz hale gelen kütüphaneye yönelik bu saldırı sonrasında olay yerine gelen polis saldırıyla ilgili olarak tutanak tuttu ve tespit yaptı. Buna rağmen semt halkı, bu tür saldırılar sonrası bölgede daha önce yaşanılanlara dayanarak hukuki anlamda herhangi bir sonuç alınacağına inanmıyor.



Gülsuyu Engin Ceber Halk Kütüphanesi’ne yönelik saldırı, 21 Aralık 2014 günü saat 19.00 da semtte yapılacak olan bir yürüyüşle halk, emekçiler ve semt gençliği tarafından protesto edilecek.


Business News