HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

AKP-Cemaat kavgasına devam: 11 ilde polise operasyon!

AKP-Cemaat kavgası, AKP’nin polise yönelik operasyonlarıyla sürüyor. İzmir merkezli 13 ilde bu sabah (27 Ocak) ‘yasa dışı dinleme’ iddia...

AKP-Cemaat kavgası, AKP’nin polise yönelik operasyonlarıyla sürüyor. İzmir merkezli 13 ilde bu sabah (27 Ocak) ‘yasa dışı dinleme’ iddiasıyla operasyon başlatıldı. İzmir’de İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görev yaptıkları dönemde, kamu görevlilerinden, işadamlarına, gazetecilerden, askerlere kadar birçok kişiyi, sahte isimlerle dinledikleri ileri sürülen 26 polis için gözaltı kararı çıktı. 13 ilde sabaha karşı eş zamanlı yapılan operasyonda, 16 kişi gözaltına alındı. Birinci sınıf Emniyet müdürü Hasan Ali Okan, Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı ile emniyet müdürleri Taner Aydın, İbrahim Şimşek’in de aralarında bulunduğu 10 kişi ise adreslerinde bulunamadı.
Gözaltına alınan kişiler, Konak Çankaya’daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Diğer kişilerin de halen arandıkları açıklandı.
13 ilde operasyon
İzmir’in yanı sıra Ankara, Adıyaman, Malatya, Trabzon, Hakkari, Şırnak, Muş, Denizli ve Erzurum’un da bulunduğu 13 ilde düzenlenen operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı.
Derslerine bu kez daha iyi çalışmışlar
Gözaltına alınan polislerin Avukatı İsmail Hakkı Küçük ise, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün önüne gelip basın açıklaması yaptı. Küçük, “Şehir dışında gözaltına alınıp buraya getirilenler var. Avukatları dosyaları inceletmeyecekler, gizlilik kararı var. Daha kapsamlı, derslerine bu kez daha iyi çalışmışlar. Müştekilerin ifadeleri de toparlanmış. Yine bir algı operasyonu malumunuz. Hükümetinin yine gözden kaçırmak istediği örtmek istediği yine pis işleri var. Bu kez göreceğiz ne gibi suçlamalar, uyduruk hikayeler var. Bunların hepsi memur, çağırsalar gelirlerdi. Maksat tantana olsun” dedi.
İlk operasyonda 32 kişi vardı
İzmir’de geçen yıl 19 Ağustos’ta, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak yapılan operasyonda, 32 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı. Haklarında dava açılıp yargılanmalarına başlanan 32 polisin, suç tarihinde İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görev yaptıkları, kamu kurumlarında görevli bazı memurları farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatları ile 2010-2011-2012 ve 2013 yılları arasında, yasaya aykırı olarak usulsüz dinlendikleri ileri sürülmüştü.
‘Fuat Avni’ dün gece yazmıştı
Bugüne kadar bir çok operasyonu gerçekleştirilmeden önce isim isim yazan ‘Fuat Avni’, bu sabah erken saatlerde yapılan operasyonu dün akşam geç saatlerde yine Twitter’da ”Sabah İzmir’de operasyon olacak” şeklinde yazdı.

Business News