HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

THY ile Nijerya’ya silah mı taşınıyor: İşte erişim yasağı getirilen haber ve tape!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından Mustafa Varank’la THY Özel Kalem Müdürü Mehmet Karakaş arasında geçtiği öne sürülen bir g...


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından Mustafa Varank’la THY Özel Kalem Müdürü Mehmet Karakaş arasında geçtiği öne sürülen bir görüşmeye ait ses kaydı yayınlanmıştı. Görüşmede Mehmet Karakaş, THY uçaklarıyla Nijerya’ya taşınan “malzemelerin” Müslümanları mı Hristiyanları mı öldüreceğini bilemediğini, “vebal altında” olduğunu söylüyor. Mehmet Karakaş, Mustafa Varank’a ‘taşıma’ konusuyla ilgili, daha önce de ‘arz ettiği’ bir meseleyi hatırlatıyor. Varank, “Hakan Bey”le bir araya gelemedikleri için Karakaş’a dönüş yapamadığını söylüyor. Durumun “çok acil” olduğunu söyleyen Karakaş, THY uçaklarıyla onlarca malzeme taşıdığını, bu malzemelerin Müslümanları mı Hristiyanları mı öldüreceğini bilemediğini, “vebal altında” olduğunu aktarıyor. Varank’ın bir iki güne haber vereceğini söylemesi üzerine Karakaş, kendilerine “Hakan Bey” ile görüşmek için bir “kontak numarası” istiyor.

Yemen’e giden silahlar

Yemen’de sık sık gemilerle Türkiye’den silah gittiği açıklanmıştı. Bazı silah yüklü gemilere Aden limanında el konmuştu.


Yemen Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesinden yapılan açıklamada da “sivil olmayan kargo Türkiye’den yüklenmiş. Silahlar kargo içindeki bisküvi kutularına saklanmış” denilmişti. İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars da “Türkiye yönetimi şu ana kadar ele geçirilen silahlar hakkında susmayı tercih etti. Türkiye, Riyad üzerinden Yemen yönetimine baskı yaparak silahların kime gittiğinin ifşa edilmesini engellemeye çalışıyor” açıklaması yapmıştı.


O SES KAYDINDA NELER VARDI

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili olduğu ileri sürülen ses kayıtlarını internete Başçalan adıyla yükleyen kullanıcı uluslararası skandal yaratacak bir ses kaydı yükledi. Başbakan Başdanışmanı Mustafa Varank ile THY Özel Kalem Müdürü Mehmet Karakaş arasında geçtiği ileri sürülen 1 dakika 02 saniyelik görüşmenin konusu Nijerya'ya sevk edilecek ölümcül malzemeler. 
THY Özel Kalem Müdürü Başbakanlık Başdanışmanı Musatfa Varank'ı arayarak kendisine daha önce sorduğu bir konu ile ilgili bilgi istiyor. İstediği bilgi ise Nijerya'ya taşıdıkları ölümcül malzemeler. Üstü kapalı konuşan Karakaş 'Mustafa sana bir konu arzetmiştim. Ama hatırlıyormusun şu bizim taşıma hususu ile ilgili' diye hatırlatma yapıyor.
Mustafa Varank ise 'Onu Hakan (Fidan) beyle bir araya gelemedik de ondan dönemiyorum sana' diyerek mazeret bildiriyor. Ancak Mustafa Karakaş için bu bilgi önemli. 'Ya Mustafa' diyor. Mustafa Varank ise 'Çok acil tamam' diyor. Mehmet Karakaş ise taşınmasına aracılık ettiği şeyden oldukça rahatsız. 'Onlarca malzeme taşıyorum Nijerya'ya gdiyor. Şu anda tamam mı. Müslümanları mı öldürecek, Hristiyanları ma öldürecek vebal altındayım haberin olsun' diyor. Varank ise 'Bir iki güne sana haber veriyorum' diyor...

İŞTE O TAPE:

Business News