HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ve bir ilk... Fenerbahçe Tribününde LGBTİ Bayrağı!

Fenerbahçe'nin taraftar gruplarından Taşra geçtiğimiz salı günü oynanan Altınordu-Fenerbahçe maçında tribünde LGBTİ bayrağıyla yer a...

Fenerbahçe'nin taraftar gruplarından Taşra geçtiğimiz salı günü oynanan Altınordu-Fenerbahçe maçında tribünde LGBTİ bayrağıyla yer aldı.
Kendini endüstriyel futbola karşı bir taraftar grubu olarak tanımlayan Taşra LGBTİ bayrağını İzmir'de oynanan Ziraat Türkiye Kupası'ndaki erteleme maçında açtı.
Taşra’nın facebook sayfasında LGBTİ bayrağı açılması şöyle dile getiridldi.
“Her zaman ezilenlerin yanında olacağımızı söylemiştik! ‪#‎LGBTİ bayrağını renklerin kardeşliği adına tribüne taşıdık.”

Taşralı olmak ne demek?

Taşra taraftar grubu kendini endüstriyel futbol karşıtı olarak tanımlıyor.
Yayınladıkları manifestoda grubun saha içi ve dışında her türlü hiyerarşiyi reddederek her alanda eşitliği savunduğu vurgulanıyor.
“Tribünde ve sahada herkesi görmenin, sporu güzelleştirdiğini kabul ederek; her türlü cinsiyetçi, ırkçı, dil, din ve ötekileştirmeye karşı hareket eder.”
Aynı şekilde cinsiyetçi küfürlere de karşı duruyor.
“Taşra her türlü cinsiyetçi, aşağılayıcı, ötekileştirici, ırkçı küfür ve her türlü hakarete sebebi ne olursa olsun spora ve tribün kültürüne aykırı olduğu gerekçesiyle karşısında durur.”

Antihiyerarşi vurgusu

Taşra taraftar grubu kendi ifadeleriyle taraftar grupları arasındaki dayatmalara da “güvenlik bahaneleri ve e bilet benzeri uygulamalarla taraftarların fişlenmesine” de karşı çıkıyor.
Manifestosunda kulüp yönetimlerinin fahiş bilet fiyatlarıyla taraftarları istismar etmesinden taraftarların fişlenmesine uzanan birçok konuda tavır alıyor.
Statlarda ve salonlarda polis ve özel güvenliğin bulunmamasını istiyor.

Business News