HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"CHP'nin bu haliyle ittifak olmaz"

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, seçim ittifakları konusunda şuana dek sadece Halkların Demokratik Part...


Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, seçim ittifakları konusunda şuana dek sadece Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Emek Partisi (EMEP) ile görüşmelerinin olduğunu ifade ederken, CHP'nin bu hali ile ittifak yapılmayacağını kaydetti.

DİHA'ya konuşan Alper Taş, HDP ve EMEP'in kendilerine ittifak teklifi yaptığını belirtirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerinde konuşulanlara da açıklık getirdi. Yapılan görüşmede 'ittifak' konusunun konuşulmadığının altını çizen Taş, ''Biraz sohbet ettik, bu sırada Kürt sorunu ve Türkiye’deki siyasi değişimler, sorunlara ilişkin bir takım tartışmalarımız oldu. Ne ben seçimlerde ittifak etmeye dönük bir şey söyledim ne de kendisi bu konuya değinmedi” diye konuştu.

'CHP İLE İTTİFAK KURULAMAZ'
CHP'nin mevcut durumu ile ittifak kurulamayacağını kaydeden Taş, CHP’nin tüm ezilenleri, Kürtleri ve farklı inanç kesimlerini de içine alan yeni bir cumhuriyet programı ile daha cesur bir başlangıç yapmaya ihtiyacının olduğunu ifade etti. CHP'ye yönelik eleştirilerini daha önce de söylediklerini kaydeden Taş, sağa yönelen bir CHP'nin başarılı olamayacağını belirtti. Taş, ''Sağa büken, sağdan yol almaya çalışan bir CHP değil de eşitlik, özgürlük değerlerine sahip çıkacak ve bunu ifade edebilecek bir CHP’den söz ediyorum. Yani halkçı, kamucu, ekolojist… Kürtlerin, Türklerin eşit birlikteliklerini savunan ve bunun için mücadele edebilen bir CHP’den bahsediyorum. Mevcut haliyle bir araya gelinmez, böyle bir çizgi ile bir araya gelinemez, sonuç alınamaz” dedi.

'AKP KARŞITI SOL DİNAMİKLER BİRARAYA GELMELİ'
AKP’nin Türkiye’yi karanlığa ve diktatörlüğe doğru sürüklediğine dikkat çeken Taş, AKP karşıtı tüm sol dinamiklerin yeni bir program ve cumhuriyet etrafında Gezi Direnişi'nde ortaya çıkan anlayış çerçevesinde bir araya gelmesi gerektiğine inandıklarını kaydederek, AKP’nin hem sokakta ve hem de sandıkta ancak bu şekilde geriletilebileceğini belirtti. Taş, “Bunu yapabilirsek şuna inanıyoruz; toplumsal barış, eşitlik ve özgürlük mücadelesine önemli bir ivme katılacaktır” ifadelerini kullandı.

'HAZİRAN'IN KARARI 13 ŞUBAT'TAN SONRA'

Birleşik Haziran Hareketi'nin iç tartışmalarını gerçekleştireceğini, bunun sonucunda ise nasıl bir yol izleyeceklerinin de açığa çıkacağını belirten Taş, 13 Şubat’ta zorunlu din derslerine ve gerici eğitime karşı bir boykot çalışmalarının olduğunu, 13 Şubat tarihinden hemen sonra ise bir karar vereceklerini ifade etti. Taş, “Herhangi bir karar verilmiş değil, CHP ile HDP ile bir ittifaka girilir mi girilmez mi belirginleşmiş bir karar yok. Daha önceki seçimlerde de sol dinamiklerin ittifak yapması gerektiği meselesini dile getirdik. Bu ittifakların kurulmamasının sonuçlarını da gördük. Bir daha aynı şeyi yapmayalım. Sandıkta güçlü bir seçeneği ortaya koyalım. Bunu yapabilirsek Türkiye’de başka bir rüzgar estirebiliriz” diye konuştu.

Business News