HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Kapalıçarşı esnafı kapıları kilitledi, tahliyeye karşı eylemde

Restorasyon gerekçesiyle yarına (22 Nisan) kadar iş yerlerini boşaltmaları istenilen Kapalıçarşı esnafı, Sandal Bedesteni’nde 4 ana kapı...

Restorasyon gerekçesiyle yarına (22 Nisan) kadar iş yerlerini boşaltmaları istenilen Kapalıçarşı esnafı, Sandal Bedesteni’nde 4 ana kapıyı kilitleyerek eyleme başladı
Restorasyon gerekçesiyle yarına (22 Nisan) kadar iş yerlerini boşaltmaları istenilen Kapalıçarşı esnafı, Sandal Bedesteni’nde 4 ana kapıyı kilitleyerek eyleme başladı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetinde olan işyerlerinin boşaltılması için Fatih Kaymakamlığı tarafından gönderilen ve “fuzuli şagil” yani işgalci olarak tanımlanan esnafların yarına kadar iş yerlerini boşaltmaları isteniyor.
2012 yılının sonunda kira kontratlarının son bulduğu bedestenin onarım sonrası kiralama modeli ile ihaleye çıkarılacağı söylenen esnaf, o tarihten itibaren kira yerine ecrimisil (işgaliye) ödemeye başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü 2013 yılının eylül ayında bedestenin “restore yap-işlet devret” modeliyle ihalesini yaptı. Geçtiğimiz günlerde de dükkanlarını en geç 22 Nisan’da boşaltmaları için tebligat gönderildi.
Tebligatlar üzerine 20-25 yıldır Sandal Bedesteni’nde hizmet veren 80 esnaf eyleme başladı. 4 ana kapıya kilit vurarak eyleme başlayan esnaflar, dövizler ve sloganlarla karara tepki gösterdi.
Dünyanın en büyük ve en eski alışveriş mekanlarından biri olan Kapalıçarşı’da, “Kapalıçarşı Röleve ve Restorasyon Çalışması” kapsamında 3 bin 600 dükkan ile çevresi ve çarşının çatısı  restore edilecek.
Sandal Bedesteni esnafı bedestende restorasyona ihtiyaç olmadığını, rantı artan çarşıda tahliyeleri için gerekçe olarak kullanıldığı görüşünde.

Business News