EN YENİLER

HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Çocuk istismarındaki zanlılardan biri, AKP’li milletvekili adayının kardeşi

Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde iki ay önce ortaya çıkan 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunulduğu iddiası AKP’ye de uzandı. İşa...

Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde iki ay önce ortaya çıkan 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunulduğu iddiası AKP’ye de uzandı.
İşadamı zanlının AKP’nin milletvekili adayının kardeşi olduğu, iki aydır ifadesinin alınmadığı bildirilirken AKP’ye uzanıyor diye olayın kapatılmaya çalışıldığı kuşkusu ortaya çıktı.
Zaman Gazetesi'nden Duran Savaş'ın haberine göre; Sakarya’da büyük infial uyandıran olayla ilgili soruşturma kapsamında mağdur kız çocuğu savcılığa ifade verdi. İstismarda işadamına aracı olduğu iddia edilen kuaför kadının ve adı geçen diğer kişilerin de ifadeleri alındı. Ancak AKP Sakarya milletvekili adayının kardeşi olan ve yurtdışına kaçtığı ileri sürülen zanlı hakkında 2 aydır herhangi bir işlem yapılmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da kanundan kaynaklanan yetki ile soruşturmada müşteki olarak yer almak için başvuruda bulundu.
Cinsel istismara uğradığı iddia edilen kız çocuğunun avukatlığını üstlenen Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, şüphelinin yurtdışında olduğunu, bu kişinin halen ifadeye çağrılmadığını şehirdeki herkesin bildiğini vurguladı. “Pamukova’da ve tüm şehirde infial uyandıran böyle vahim bir soruşturma üzerindeki tüm şüpheler acilen giderilmelidir” diyen Kazan, mağdur kızın şikâyetini geri alması veya değiştirmesi için tehdit edildiğini, okula giderken yolunun kesildiğini anlattı.
Stres ve ağır depresyon sebebiyle ağzında kılcal damar çatlaması yaşanan kızın her sabah yastığının kan içinde kaldığını, mağdurun ailesinin de büyük baskı altında bulunduğunu, ağabeyinin darp edildiğini ifade eden Kazan, soruşturma süreci konusunda ise şu bilgileri verdi:
“Soruşturmanın karartılmasına yönelik infial uyandırıcı ciddi şüphelerin bir an önce giderilmesi gerekiyor. Ülkemizde vicdanları kanatan cinsel istismar davaları çok vahim bir şekilde artmaktadır. Biz bu soruşturmanın artık sağlıklı ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını ve dosyada ifadeye çağrılmayan kimsenin kalmamasını istiyoruz. 14 yaşında hayatının baharında güzel rüyalar görmesi gereken kızımıza kan kusturanlar, yastığının kan içinde kalmasına sebebiyet verenler bir an önce yakalanmalı ve toplumun vicdanı olacak bir mahkeme önüne çıkarılmalıdır. Bu amaç ve sorumlulukla Baromuz Çocuk Hakları Merkezi bu soruşturmanın dikkatle takipçisi olmaya devam edecektir.”

Business News