Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Galatasaray'ın rakibi, Avrupa'nın durgun dalgası Lazio!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. tur kurasında İtalya'nın köklü ekiplerinden Lazio'yla eşleşti. Roma ekibini daha yakından tanıyalım...

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. tur kurasında İtalya'nın köklü ekiplerinden Lazio'yla eşleşti. Roma ekibini daha yakından tanıyalım...


Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ve Atletico Madrid'in arkasından grubunu üçüncü sırada bitiren Galatasaray, İtalya'nın köklü ekiplerinden Lazio'yla eşleşti.
Maçlarını 82.656 kapasiteli Roma Olimpiyay Stadı'nda oynayan, 90'lı yılların sonunda fırtına gibi esen Lazio, 1998'de Kupa Galipleri Kupası, 1999'da UEFA Süper Kupası, 1999-00'de ise Serie A'da zafere ulaşarak adeta taraftarlarına altın bir dönem sundu.
Yıllar geçtikçe eski ihtişamından ödün vermeye başlayan Beyaz-Gökmavililer, 2000'li yılların ortalarından itibaren düşüşe geçmeye ve eski saygınlığını yitirmeye başladı. Bu dönemlerde bir ara sıradan bir İtalyan takımı konumuna da düşen Lazio, eski günlerdeki gibi transfer için astronomik ücretler harcayamaz hale geldi. Bir dönem Verón, Crespo, Nesta, Stam, Vieri, Claudio López, Fiore, Negro, Couto, Nedved, Simone Inzaghi, Peruzzi gibi oyuncuları kadrosunda bulunduran bu güzide kulüp, gün geçtikçe eski halinden eser bırakmadı ve adeta Avrupa'nın durulan bir dalgası oldu.
 GEÇTİĞİMİZ SEZONU SERİE A'DA ÜÇÜNCÜ TAMAMLADI2010'dan itibaren üzerindeki kötü bulutları yok eden takım, son beş senede bir hayli yol katetti. Özellikle geçtiğimiz sezonu Serie A'da üçüncü tamamlayan Lazio, yıllar sonra taraftarına büyük bir hediye sundu.
Serie A'da üçüncü olarak sezonu kapatan ve Devler Ligi'nde ön eleme oynama hakkı kazanan İtalyanlar, play-off turunda Leverkusen'e boyun eğerek Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu ve yıllardır hasretini çektiği Devler Ligi biletini yine alamadı. Hatta o günlerde başlayan form düşüşü, Lazio'nun sonunu getirmeye başladı.
Lige bu sezon kötü başlamayan Lazio, son altı maçta hanesine yalnızca bir puan yazdırabildi. Bu altı maçta rakip fileleri de yalnızca üç kez sarsabilen bu köklü kulübün ateşli taraftarları, alınan kötü sonuçların ardından ilginç protestolara da başvurdu. Kötü günler geçiren Lazio'nun ilacı ancak devre arası olabilir. Bu da fayda etmezse, Galatasaray karşısında büyük bir hüsrana uğrayacaklardır.

LAZIO'NUN KAVUŞAMADIĞI AŞKI: BURAK YILMAZ
Her transfer döneminde adı Lazio'yla anılan, Lazio'nun uzun süre kadrosuna katmak için uğraş verdiği Galatasaray'ın golcüsü Burak Yılmaz, sonunda Lazio'yla yakından tanışıyor. Lazio'nun yıllardır Olimpiyat Stadı'nda beyaz-gökmavili formayla oynaması için çaba gösterdiği Burak Yılmaz, Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray formasıyla sahaya çıkacak.
Aynı zamanda Muslera için de bu maç oldukça farklı anlamlar içerebilir. Zira Muslera'nın Avrupa'ya açılan ilk kapısı Lazio, Uruguaylı kaleciyi Lorik Cana takasıyla Galatasaray'a göndermişti. Şimdilerde Avrupa'nın en iyi kalecileri arasında gösterilen Muslera, Olimpiyat Stadı'nda bu kez Lazio'nun rakibi olmak için saha çıkacak.
TAKIMIN İÇİ İŞLENMEYEN ALTINLazio her ne kadar kötü günler geçirse de kadrosunda çok kaliteli ve üst düzey oyuncular bulunduruyor. Antonio Candreva, De Vrij, Biglia, Lulic ve Djordjevic gibi her kesimin sahip olmak istediği cinsten futbolcuları elinde bulunduran Lazio'da dikkat edilmesi gereken bir diğer isimse yaşına rağmen Miroslaw Klose...
37 yaşındaki tecrübeli golcü Klose, her ne kadar yaşı geçse de bulunduğu durum ve kaybetmediği golcü kimliğiyle Galatasaray'ı zor durumda bırakabilir.
Takımın içinde altın madenlerinin yattığı Lazio'da, şayet bu değerleri işleyecek bir madenci bulunamazsa, Galatasaray'ın hışmına uğrayacaktır. (Goal)

Hiç yorum yok