Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Polis, DİSK önünde Grup Yorum üyelerini gözaltına aldı

DİSK Genel Merkezi önünde çadır eylemini sürdüren Oya Baydak’a destek için akşam saatlerinde bir etkinlik düzenleyen Grup Yorum üyeleri çevi...

DİSK Genel Merkezi önünde çadır eylemini sürdüren Oya Baydak’a destek için akşam saatlerinde bir etkinlik düzenleyen Grup Yorum üyeleri çevik kuvvet saldırısına uğrayarak gözaltına alındı. Polis içeri giren eylemcileri bahane ederek DİSK binasının kapısına dayandı
DİSK Genel Merkezi önünde çadır eylemini sürdüren Oya Baydak’a destek için akşam saatlerinde bir etkinlik düzenleyen Grup Yorum üyelerine çevik kuvvet saldırdı. Grup Yorum üyeleri gözaltına alındı.
Halkın Hukuk Bürosu’nun sosyal medya hesaplarından geçtiği bilgiye göre gözaltına alınan Grup Yorum üyelerinin isimleri şöyle: İnan Altın, Helin Bölek, Özgür Gültekin, Seval Aracı ve Evin Ayaz.
Polis saldırısı DİSK’e yöneldi
Haftasonu olması nedeniyle binada herhangi bir DİSK yöneticisi ya da çalışanı bulunmazken, polis, Grup Yorum üyelerini saat 18.00 sularında gözaltına aldıktan sonra, bina içine giren eylemcilerin peşinden giderek DİSK’in kapısına dayandı.
DİSK’in konuyla ilgilenmek üzere avukatlarını Genel Merkez binasına yönlendirdiği öğrenildi.
Ne olmuştu?
Genel İş Sendikası tarafından işten çıkarılan Oya Baydak, işe iade talebini dile getirince sendika içinde soruna çözüm getirilmemişti.
Baydak, Genel İş Başkanı’nın aynı zamanda DİSK Genel Başkanı olmasını gerekçe göstererek Genel İş yerine DİSK Genel Merkezi önünde çadır eylemi başlatmıştı.
Baydak ve arkadaşları kendilerine bina içinde  yer verilmesini talep etmiş, bu talepleri kabul edilmeyince de Genel Merkez binası kapısını zincirlemişti. DİSK yönetici ve üyeleri kapıyı açmak üzere harekete geçince de arbede yaşanmış ve AKP medyası yaşanan gelişmeleri solu ve DİSK’i hedef alan bir propaganda malzemesine dönüştürmüştü.
Arbedenin yaşandığı 13 Temmuz’un ardından sorun adeta bir kördüğüme dönüştü.

Hiç yorum yok