HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Zam fırtınası tam gaz sürüyor: İETT toplu taşıma ücretlerine zam!

Zam fırtınası tam gaz sürüyor. Petrol fiyatları son bir yılda 110 dolardan 30 dolara düşmesine rağmen İETT toplu taşıma ücretlerine indirim ...


Zam fırtınası tam gaz sürüyor. Petrol fiyatları son bir yılda 110 dolardan 30 dolara düşmesine rağmen İETT toplu taşıma ücretlerine indirim yerine zam yaptı.

İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 7 ile 11 arasında zam yapıldı. Tam bilet 2.15 liradan 2.30 liraya çıktı. Yeni tarife yarından itibaren geçerli olacak. Taksi ve dolmuşa da zam kapıda. Günde 10 milyondan fazla insan toplu taşıma araçlarını kullanıyor.

Zam yağmuruna İETT de katıldı

Petrol fiyatları bir yılda 110 dolardan 30 dolara düşerken, İETT İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine yüzde 7-10 arasında zam yaptı. 15 milyona yakın vatandaşın yaşadığı İstanbul'da, günde 10 milyondan fazla insan toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Petrol fiyatlarının en düşük seviyesinde olmasına rağmen gelen bu zam tepki çekti. Tam biletin 2,15'ten 2,30 TL'ye, metrobüs ücretlerinin ise 3.25'ten 3.55 TL'ye yükseltildiği yeni tarife pazar gününden itibaren geçerli olacak.


Eren Erdem meclis’e soru önergesi verdi

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İETT otobüsleri, özel halk otobüsleri, raylı sistem ve şehir hatları vapurları ücretlerine yapılacağı iddia edilen zamma ilişkin Bakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergede şu sorular yer aldı:

 1. Bahsi geçen zam iddiası ve miktarı doğru mudur? Toplu taşıma ücretine yakın bir tarihte zam yapılacak mıdır?

 2. Petrolün varil fiyatındaki ciddi düşüşe rağmen toplu ulaşıma ücretlerine hangi gerekçelerle zam yapılmaktadır?

Taksi ve dolmuştan zam talebi


İETT ücretlerine gelen zamla birlikte gözler özel ulaşım işletmelerine çevrildi. İstanbul'da taksici ve dolmuşçu esnafı da zam talebinde bulundu. Buna göre dolmuşçular yüzde 10, taksiciler ise yüzde 10-15 arasında zam talep ediyor.(FOTO VE HABER METNİ: MEYDAN)

Business News