HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

7 defans oyuncusuyla sahaya çıktı: Denizli ölmedi, kalbimizde yaşıyor!

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanşında konuk olduğu İtalya'nın Lazio takımına 3-1 mağlup oldu. İstanbul'daki ilk ...


Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanşında konuk olduğu İtalya'nın Lazio takımına 3-1 mağlup oldu. İstanbul'daki ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan sarı kırmızılı takım bu skorla UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. 59.dakikada Parolo'nun, 61'de Anderson'un golüyle 2-0 geriye düşen Galatasaray 62'de Yasin Öztekin'le umutlansa da 72.dakikada son sözü söyleyen Klose oldu. Ligden sonra UEFA Avrupa Ligi'nde de havlu atan Galatasaray'da artık tek hedef Türkiye Kupası.

Stat: Roma Olimpiyat Stadı

Hakemler: Vladislav Bezborodov, Aleksei Eskov, Igor Fedotov (Rusya)

Lazio: Marchetti, Konko, Mauricio, Bisevac, Radu, Milinkovic, Biglia, Parolo, Anderson, Lulic (Dk. 57 Candreva), Matri (Dk. 70 Klose)

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 65 Umut Bulut), Denayer, Hakan Balta, Carole, Donk (Dk. 85 Bilal Kısa), Chedjou, Yasin Öztekin (Dk. 74 Olcan Adın), Selçuk İnan, Sneijder, Podolski

Goller: Dk. 59 Parolo, Dk. 61 Anderson, Dk. 72 Klose (Lazio), Dk. 63 Yasin Öztekin (Galatasaray)

İŞTE MAÇIN GOLLERİ

59. dakikada Lazio karşılaşmada 1-0 öne geçti. Biglia’nın kullandığı köşe atışında Parolo topa iyi yükselerek yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

61. dakikada ev sahibi takım farkı ikiye çıkardı. Kısa paslarla ceza sahasına giren Lazio’da Candreva, topu Matri’ye çıkardı. Matri de daha müsait durumdaki Anderson'a pas verdi ve Brezilyalı oyuncu topu filelere göndererek takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı: 2-0.

63. dakikada, Galatasaray farkı 1’e indirdi. Sabri’nin ara pasında hareketlenen Yasin Öztekin, sol çaprazdan kaleci Marchetti ile karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi: 2-1.

72. dakikada Lazio, oyuna yeni giren Miroslav Klose ile farkı yeniden ikiye çıkardı. Ani gelişen atakta Radu soldan altıpasa doldurdu. Müsait durumdaki Klose, topu üçüncü kez Galatasaray fileleriyle buluşturdu: 3-1.

DENİZLİ'DEN 2 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İtalyan ekibi Lazio ile yaptığı rövanş mücadelesine, ligdeki Trabzonspor maçı kadrosuna göre iki değişiklikle çıktı. Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Spor Toto Süper Lig’deki son Trabzonspor maçında ilk 11’de şans verdiği Koray Günter’in yerine Yasin Öztekin’e, Umut Bulut’un yerine de Hollandalı yıldız Wesley Sneijder’e şans verdi. Maçtan önceki son antrenmanda elinden hafif sakatlık geçiren Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera da takımdaki yerini aldı.

Ev sahibi Lazio’da teknik direktör Stefano Pioli, Serie A’da son oynanan Frosinone maçının ilk 11’inden 5 farklı isimle Galatasaray karşısına çıktı. Teknik direktör Pioli; Hoedt, Mauri, Djordjevic, Candreva, Cataldi’nin yerlerine Mauricio, Matri, Milinkovic, Radu, Anderson’a ilk 11’de şans verdi.

ÖZBEK VE YARSUVAT İZLEDİ

Karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve kulübün eski başkanlarından Duygun Yarsuvat da tribünden takip etti. Bu arada, Dursun Özbek, bir araya geldiği Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin’e Galatasaray forması hediye etti.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Karşılaşma iki takım için de büyük önem arz etse de 80 bin seyirci kapasiteli Roma Olimpiyat Stadı tribünlerinde büyük boşluklar dikkati çekti.  Ev sahibi Lazio taraftarlar, gerek bu sezon tribünlerde İtalyan makamlarının aldığı güvenlik tedbirleri gerekse takımlarının istikrarsız gidişatı sebebiyle bu önemli maçta takımlarını yalnız bıraktı.

2 BİN GALATASARAYLI

Lazio taraftarların aksine konuk sarı-kırmızılı takım taraftarları ise maça büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmayı 2 bin kadar sarı-kırmızılı taraftar, kendilerine ayrılan bölümde takip etti. Tribündeki Galatasaraylı taraftarlar, dışarıda kalan sarı-kırmızılı taraftarlar için tezahüratta bulundu.

Bu arada, maç öncesi Lazio, kulübün arması olan ayağına mavi-beyaz kurdele bağlanmış kartalı saha içinde gezdirerek, geleneksel maç öncesi şovunu gerçekleştirdi.

MAÇ ÖNCESİ GERGİNLİK

Karşılaşma öncesi toplanma alanına giden sarı-kırmızılı taraftarlar, Roma sokaklarında bir süre trafiği kilitledi. Sarı-kırmızılılar, meşaleler yakıp, tezahüratlar eşliğinde Popolo meydanından Villa Borghese parkına kadar yürüdü.

Taraftarların toplanma alanına gidişi sırasında İtalyan polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı ve sarı-kırmızılıların bulunduğu otobüslerin stada gidişi sırasında eskortluk yaptığı gözlendi. Galatasaray taraftarının geçeceği güzergah, geçici bir süre için trafiğe kapatıldı.

DENİZLİ: “UMURSAMAZLAR…”

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Lazio maçı sonrasında konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Lazio'ya 3-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Denizli, kadro olarak eksiklerine vurgu yaparken; "Düşünce ötesi bir durum yaşattık. Bir takımın kaybetmeyeceği topları kaybettik, kalemizde tehlike gördük. Zaten belli konularda kısıtlı bir ekibiz. Galatasaray adına yapabileceğimiz şeyleri ortaya çıkarmak için geride kalıyoruz. Bu manada zorluk çekince, bunu da kalenizde tehlike olarak yaşıyorsunuz, bunu yaşadık. Hep zorlu geçiyor. Sahada umursamaz davranan oyuncular mutlaka var. Bunu gözlemledik. Forvet bölgesindeki eksiklikler, takım savunmasını da doğal olarak etkiliyor. 

Takımın bir tarafını kapatmaya çalışırken, bir taraftan açık veriyoruz. Mümkün mertebe bundan asgari zarar görmeye çalışıyoruz. Hepsinin çok başarılı olduğunu söylemek mümkün değil. Çizgilerinin gerisinde kalan oyuncularım oldu, ama onları burada paylaşmak doğru değil" ifadelerini kullandı.

Business News