HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

KCK: Sivillere yönelik eylemleri kınıyoruz!

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, İstabul’daki patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. ANF'de yayınlanan KCK açıklamasında, &qu...


KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, İstabul’daki patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. ANF'de yayınlanan KCK açıklamasında, "Eylemi kim yapmıştır, ölenlerin kimliği nedir hala belli değildir. Ancak şunu belirtmeliyiz ki, Kürt Özgürlük Hareketi olarak sivillerin hedef alınmasına karşıyız ve sivillere yönelik eylemleri kınıyoruz. Ölen sivillerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.
“Kürt Özgürlük Hareketi olarak zorunlu olarak 1984 yılından bu yana bir gerilla mücadelesi yürütmekteyiz” denilen açıklamada, Biz Kürt Özgürlük Hareketi olarak savaşı tercih etmediğimiz gibi, savaş içinde sivillerin ölümüne de şiddetle karşıyız. Savaşta sivillerin katledilmesi suçtur. 
Biz Kürt Özgürlük Hareketi olarak Cenevre Savaş Sözleşmesine uyacağımızı defalarca taahhüt ettik. 1994 yılında Cenevre savaş sözleşmesine imza attık. Bugün de bu taahhüdümüze bağlıyız. 
Kürt özgürlük mücadelesi yürüten gerilla bundan sonra da bu sözleşmeye uyacaktır. 
Türk devleti savaş hukukunu çok ağır biçimde çiğnemesine rağmen, özgürlük savaşçıları bundan sonra da savaş içinde sivillerin zarar görmemesi için azami dikkat gösterecektir” ifadelerine yer verildi. 

Business News