HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Aslında Bülent Arınç niye rahatsız biliyor musunuz...

Türkiye’nin içinde bulunduğu gidişatı ‘zıvanadan çıkmak’ olarak değerlendiren müzisyen Teoman, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘halife olm...

Türkiye’nin içinde bulunduğu gidişatı ‘zıvanadan çıkmak’ olarak değerlendiren müzisyen Teoman, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘halife olma’ ihtimalinin Hollywood’da Brad Pitt’ten daha ünlü bir aktör olma ihtimalinden daha düşük olduğunu söyledi.


‘Arınç davasının kendini kepaze edişine tanıklık ediyor’

Cumhuriyet gazetesinden Ceren Çıplak’a konuşan Teoman, Türkiye’nin iyice ‘zıvanadan çıkmış bir yer’ haline geldiğini söyledi.

Muhafazakârların hakir görülmesinin kendisini hep rahatsız ettiğini söyleyen Teoman, “Bir de şimdi kendini İslamcı, muhafazakâr sayan bloğa bakın. Aslında Bülent Arınç niye rahatsız biliyor musunuz? Ömrünü verdiği onurlu davasının kendini kepaze edişine tanıklık ediyor diye. O bile olanlardan tiksiniyor” dedi.

Şimdi de muhafazakarların saçmalama sırası mı?

Teoman son dönemde Türkiye’nin dört bir yanındaki liselerden yükselen muhalif sesin de kendisine ‘büyük bir problemi hatırlattığını’ ifade etti: “Türkiye’de eğitim halihazırda berbat durumda. Bunlara bir de bütün okulların imam hatipleştirilmesi eklendi. Sünni İslam bütün çocuklara dayatılmaya çalışılıyor. Bunun ahlaken çok yanlış olduğu çok açıkken hem de. Devlet dini eğitim almak isteyen vatandaşlarına bunu tabii ki sunmalı ama bu zorlama hangi mantığa sığıyor?”

Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan güneş-dil ve milli tarih yazımı gibi uygulamaları ‘saçmalık’ olarak nitelendiren Teoman, “Şimdi de muhafazakârların saçmalama sırası mı? Çocuklarımızı kindar yetiştirelim diye, nefret duygusunu mu körükleyeceğiz? Yeni Osmanlılık imkânsız ve boş bir hayal değil mi? Recep Tayyip Erdoğan’ın halife olma ihtimali, Hollywood’a gidip Brad Pitt’ten daha ünlü bir aktör olma ihtimalinden daha düşük. Lise öğrencilerinin başkaldırmasını önemsiyorum, haklılar. Trigonometri öğrenmek isteyen çocuklara, zorla Hz. Ebubekir’in hayatını öğretemezsiniz” dedi.

‘Erdoğan’ın en büyük eksiği iyi bir arkadaşı olmaması’


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaygı ve itirazlara neden olan “Anneliği reddeden kadın eksiktir, yarımdır” ifadesi hakkında da Teoman, şunları söyledi: “Geçmiş yüzyıllardan miras kalan gelişmemiş muhafazakâr anlayış kadını kendi başına bir varlık olarak görmüyor. Hatta eğer bir erkeğin yanında değilse ya da çocuk -elbette ki erkek çocuk- üretmezse işlevi bile olmadığını düşünüyor. Dünyadaki her konuda, her şeyi bilen Erdoğan bu konudaki fikrini de söylemiş işte. Hiç şaşırmadım. Erdoğan’ın en büyük eksiği iyi bir arkadaşı olmaması. Ona kendisiyle ilgili gerçekleri söylerdi.”

Business News