HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Rus uçağını düşüren pilotlara ‘darbe’ gözaltısı: Peki sıra Davutoğlu’nda mı?

Darbeci askerlerin Türkiye’yi zor durumda bırakmak için Rus uçağını düşürdüğü” iddiası soruşturma dosyasına girdi, uçağı düşüren iki pilot...

Darbeci askerlerin Türkiye’yi zor durumda bırakmak için Rus uçağını düşürdüğü” iddiası soruşturma dosyasına girdi, uçağı düşüren iki pilot gözaltına alındı.


Saray-AKP iktidarının 15-16 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlattığı operasyonlar TSK’dan İçişleri’ne, yargıdan maliyeye genişleyerek devam ederken; yürütülen ikiyüzlü politikaların faturası da darbeci askerlere kesilmeye başlandı.

Rus uçağının düşürülmesi ve pilotunun öldürülmesi ile ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Serkant Karakaya, Saray güdümündeki medyada çıkan “Darbeci askerler Türkiye’yi zor durumda bırakmak için Rus uçağını düşürdü” iddiasının ardından soruşturmayı genişletti.

GÖZALTINDALARSA DAVA AÇILACAK

Sputnik’in haberine göre; Karakaya, Rus uçağının düşürüldüğü gün görev yapanların adlarının Genelkurmay Başkanlığı’ndan talep edeceğini ve bunların gözaltına bulunanlar arasında olması halinde haklarında dava açacağını ifade etti.

Soruşturmanın genişletilmesinden saatler sonra ise Rus uçağını düşüren Türk jetinin pilotlarının gözaltına olduğu belirtildi. Bloomberg’te yer alan habere göre, adını vermeyen bir üst düzey Türk yetkili, “Rus Su-24 uçağını Suriye sınırı yakınında vuran iki Türk pilot gözaltına alındı” dedi.

Pilotlardan birinin cuma günü meydana gelen başarısız darbe girişimine katıldığı ifade edildi.

DAVUTOĞLU DA GÖZALTINA ALINACAK MI?

Darbeci askerlerin Türkiye’yi zor durumda bırakmak için Rus uçağını düşürdüğü iddiasının doğru kabul edilmesi ve sorumluların cezalandırılmaya başlanması halinde gözler dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’na çevrilecek.

Zira Davutoğlu, 25 Kasım 2015’teki Meclis grup toplantısında şöyle demişti:

Özellikle Bayırbucak bölgesinde saldırıların yoğunlaşması üzerine Güvenlik Zirvesi’nde bu husus bir kez daha vurgulanmış, bu gelişmeler eğer Türk hava sahası ihlalini doğuracak bir sonuç doğurursa her türlü tedbiri alacağımız dile getirilmiş ve o toplantıda da silahlı kuvvetlerimize gerekli talimatlar bizzat tarafımca verilmiştir.

Angajman kurallarımız tüm dünya tarafından bilinmektedir. Rusya tarafından da bilinmesine rağmen uyarılarımız dikkate alınmamıştır. Bu uçak tehdit olarak algılanmış, angajman kuralları uygulanmıştır. Bu ihlaller gerçekleşiyorsa, tüm tedbiri almak hakkımız, milletimize karşı görevimizdir. - Kaynak: Sputnik.com.tr

Business News