HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Dar sokaklarda niye gecenin yarısında son sürat geldiklerini açıklamalarını istiyoruz"

Şırnak’ta polis panzerinin ölümüne yol açtığı iki çocuğun amcası, “Dar sokaklarda niye gecenin yarısında son sürat geldiklerini açıklamala...

Şırnak’ta polis panzerinin ölümüne yol açtığı iki çocuğun amcası, “Dar sokaklarda niye gecenin yarısında son sürat geldiklerini açıklamalarını istiyorduk. Kimse bize bir açıklama yapmadı. Biz polislerden şikayetçiyiz” dedi.


Silopi ilçesinde bir evin duvarını yıkarak içeri giren polis panzeri, yatakta uyuyan yedi yaşındaki Muhammet ve altı yaşındaki Furkan kardeşlerin ölümüne neden olmuştu.

Çocukların amcası Suat Yıldırım, kendisinin aynı bahçeye açılan bir odada kaldığını söyledi.

Yıldırım, sesleri duyduktan sonra dışarıya çıktıklarını belirterek olay anını anlattı: “Birden bire deprem gibi bir ses çıktı. Alelacele dışarı çıktık, baktık bütün komşular toplanmış. Eve gittik kapıları açamadık. Toz duman olmuştu oda. İki yeğenimin cesedini gördüm yerde. Paramparça olmuştu. Panzer salonun tâ içine bile girmişti. Kolonları kırıp içine girmişti. Bu da son sürat dar sokaklardan geldiğini gösteriyor. Ondan sonra panzerin ışıkları da yanmıştı. Çalışır vaziyette salonun içerisinde.”

Polislere: Cevap verin

Olaydan yaklaşık 45 dakika sonra polislerin geldiğini ve bölgedekilere “Dağılın, evinize gidin” dediklerini ifade eden Yıldırım, çocukları komşularının yardımıyla araca bindirerek hastane götürüp yoğun bakıma kaldırdıklarını söyledi.

Yıldırım, şöyle devam etti: “Orada da herkes telaşlıydı, sinirliydi. Polislere, ‘Bir cevap verin’ dedik. Dar sokaklarda niye gecenin yarısında son sürat geldiklerini açıklamalarını istiyorduk. Kimse bize bir açıklama yapmadı. Biz polislerden şikayetçiyiz. Davamızı bırakmıyoruz. Suçlular kimse yargılanmasını istiyoruz.”

Tanıklara göre polis alkollüydü

Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün gece zırhlı polis panzerinin bir eve çarpmasıyla yataklarında uyuyan iki kardeş hayatını kaybetti.

Silopi Karşıyaka Mahallesi 715’inci sokakta dün saat 23.50’de  zırhlı polis panzeri Mesut Yıldırım isimli yurttaşın evine çarparak girdi.

Girdiği odanın karşı duvarına kadar giden polis panzeri, duvar ve kolonları yıkarken, içerde yatakta uyuyan yedi yaşındaki Muhammet ve altı yaşındaki Furkan kardeşlerin ölümüne neden oldu.

Ezilme sonucu can veren iki kardeşin cenazeleri Silopi Devlet Hastanesi’nde morga kaldırıldı. Otopsinin ardından iki kardeş toprağa verildi.

Mahalle sakinlerine göre polis alkollüydü

Mahalle sakinleri polis panzerini kullanan kişinin alkollü olduğunu savundu. Yetkililer herhangi bir açıklama yapmadı. Savcılık, soruşturma başlattı.

Kazaya neden olan polis panzerinin MHP ilçe binasını korumakla görevli olduğu belirtildi.


CHP’li Tanrıkulu panzerin ezdiği çocukların hesabını Erdoğan’dan sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir panzerin eve çarparak iki çocuğun ölümüne neden olmasıyla ilgili başta cumhurbaşkanının açıklama yapmamasını ‘skandal’ olarak değerlendirdi.

Karşıyaka Mahallesi 715’inci Sokak’ta önceki gece saat 23.50’de, zırhlı polis panzeri Mesut Yıldırım isimli yurttaşın evine çarparak girmişti. Girdiği odanın karşı duvarına kadar giden polis panzeri, duvar ve kolonları yıkarken, içerde yatakta uyuyan yedi yaşındaki Muhammet ve altı yaşındaki Furkan kardeşlerin ölümüne neden olmuştu.

Mahalle sakinleri, panzeri kullanan polisin alkollü olduğunu iddia etmiş, Şırnak valiliği ise şoförün alkollü olmadığını açıklamıştı.

‘Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalı’

Tanrıkulu, “İki çocuğun yataklarında öldürülmesi bir ülke için sarsıcı olacakken, başta cumhurbaşkanı olmak üzere en üst düzeyde tüm yetkililerin açıklama ve taziyelerini gerektirirken ne yazık ki olay sıradan bir vaka olarak geçiştirilmek istenmektedir” dedi.

Olayın geçiştirilemeyecek kadar ağır ve acı olduğunu kaydeden Tanrıkulu, “Muhammet ve Furkan kardeşleri yataklarında öldüren bu olayın sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalı ve en tepe noktasındaki yetkililer sorumluluklarını kabul ederek bir an önce Yıldırım ailesinden özür dilemelidirler” dedi.

Yıldırım ailesi ve Silopi halkına başsağlığı dileyen Tanrıkulu, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Business News