HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Erdoğan, seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılacağını duyurdu... Türkiye erken seçime gidiyor!

AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 3 Kasım 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin t...

AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 3 Kasım 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihinin öne çekilmesi teklifini kabul ettiklerini açıkladı. Konuya ilişkin olarak Bahçeli ile geniş bir yelpazede istişare ettiklerini vurgulayan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 24 Haziran 2018'de yapılacağını duyurdu…


"Olumsuz gelişmeler olabilir"

Bahçeli, dün (17 Nisan 2018) cumhurbaşkanlığı seçimi tarihinin, "Olumsuz gelişmeler olabilir" uyarısıyla 26 Ağustos 2018'e çekilmesini önermişti. Erdoğan ise konuya ilişkin olarak yorum yapmaktan kaçınmış, "Devlet Bey ile yarın görüşeceğiz" demekle yetinmişti.

Erdoğan ve Bahçeli bugün (18 Nisan 2018) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "erken seçim" gündemiyle bir araya geldi. Ortak açıklamanın yapılmadığı görüşmenin ardından Beştepe'de konuşan Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de katıldığı basın toplantısında erken seçim kararı aldıklarını, seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılacağını duyurdu.

Toplantı uzadı

Bahçeli ile görüşmesinin ardından Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve AKP MYK üyeleri ile bir araya geldi. Erdoğan'ın erken seçime ilişkin olarak yapacağı basın açıklaması, bu görüşmenin uzaması nedeniyle gecikmeli başladı.

YÖK: YKS tarihiyle ilgili açıklama yapacağız

Erdoğan'ın erken seçim tarihi olarak açıkladığı 24 Haziran 2018'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) düzenlenmesi planlanıyordu. Bu tarihte vatandaşların sandığa gideceğinin belli olmasının ardından Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada, konuya ilişkin olarak ilerleyen saatlerde bir duyuru yapılacağı ifade edildi.

Muhalefetten destek

Bahçeli'nin "erken seçim" çağrısına dün (17 Nisan 2018) CHP, HDP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nden de destek gelmişti.

İlk açıklama, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'dan gelmişti. "Hodri meydan" diyen Tezcan, "Biz varız, Cumhurbaşkanlığı seçimi de milletvekilliği seçimi de erkene alınabilir. Türkiye’nin esaslı ve ciddi bir sorunları var. Hodri meydan diyoruz. Biz her zaman hazırız" ifadesini kullanmıştı

Kılıçdaroğlu: Ana aktörü bekleyelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin "erken seçim" çağrısıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı işaret ederek "Ana aktörü bekleyelim" demişti. Kılıçdaroğlu, seçim atmosferine girildiğini belirterek "Seçim' diyorlar, gelecek inşallah" diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu, vatandaşlara yönelik çağrısında daha çok iktidar kanadı tarafından kullanılan "dış güçler" söylemine tepki göstererek "Bunları göndereceğiz. Her şeyi dış güçler yapıyorsa senin fonksiyonun ne kardeşim, sen devleti nasıl yönetiyorsun" ifadesini kullanmıştı.

HDP:  Kürt tokadı yemeye hazır olun

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Bahçeli'nin erken seçim çağrısıyla ilgili olarak partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. "AKP'yi devirmenin zamanı geldi" diyen Buldan, sözlerine "Afrin'e giderken Osmanlı tokadı atacağız demişlerdi. Seçimlerde Kürt tokadı yemeye hazırlanın. Kürtlerin attığı tokatla feleğinizi şaşıracaksınız" diye devam etmişti.

İyi Parti: Bizim için fark etmez

CHP ve HDP'nin ardından konuya ilişkin olarak açıklama yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, erken seçime hazırlıklı olduklarını söylemişti. Akşener, “Zamanında ya da erken seçim bizim için fark etmez. Bizim için telaşlanacak bir durum yok” görüşünü dile getirmişti.

Bayram tatiline denk geliyor

Bahçeli'nin erken seçim için işaret ettiği 26 Ağustos 2018, Kurban Bayramı tatilinin son gününe denk geliyor. 24 Ağutos cuma günü sonlanacak Kurban Bayramı tatilinde, vatandaşlar seçimden önceki hafta sonu olan cumartesi ve seçim günü için işaret edilen 26 Ağustos pazar gününü de birleştirerek tatil yapacaklardı.

Erdoğan, Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin olarak dün son yaptığı açıklamada "Erken seçimle ilgili konuşmak istemiyorum, yarın görüşeceğiz" demişti. Erdoğan ile Bahçeli, görüşmesi Beştepe'de başladı.

Business News