HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Tuhaf Bir "Kimyasal Saldırı (?)" Hikayesi... Rusya Savunma Bakanlığı, Duma’daki ‘Kimyasal Saldırı’ Videosunun Nasıl Çekildiğini Anlattı (VİDEO)

Rusya Savunma Bakanlığı, Duma’daki ‘kimyasal saldırı’ videosunun nasıl çekildiğini anlattı Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenk...

Rusya Savunma Bakanlığı, Duma’daki ‘kimyasal saldırı’ videosunun nasıl çekildiğini anlattı
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye’nin Duma ilçesine yapıldığı iddia edilen ‘kimyasal saldırının sonuçları’ ile ilgili çekimde yer alan kişilerin videonun kurgulandığını anlattıklarını belirtti…


Konaşenkov, “Bu videonun çekimlerinde doğrudan yer alan kişileri bulmayı ve onlara soru sormayı başardık. Bugün bu kişilerle yapılan röportajı sunuyoruz. Duma’nın sakinleri, kurgu çekimlerinin nasıl yapıldığını, kendilerinin hangi sahnelerde yer aldıklarını ve ne yaptıklarını detaylarıyla anlattı” diye konuştu.

Çekimlere katılan kişilerin arasında yerel hastanenin acil servisinde çalışan 2 sağlık uzmanının bulunduğunu belirten Konaşenkov, doktorların ‘hastaneye getirilen hiçbir yaralıda zehirli maddenin neden olduğu belirtilerin bulunmadığını’ aktardıklarını söyledi.

Konaşenkov, “Yaralılara ilk yardım yapılırken bilinmeyen kişiler hastaneye koşarak girdi. Bazılarında video kameralar vardı. Bu kişiler bağırmaya, panik yaratmaya başladı ve orada bulunan herkesin zehirli maddenin etkisine maruz kaldığını bağırarak, herkesin üzerine hortumla su dökmeye başladı.  Hastalar ve akrabaları panik içinde birbirilerinin üzerine su dökmeye başladı” ifadelerini kullandı.
Tümgeneral Konaşenkov, tüm bu sahneler videoya alındıktan sonra bilinmeyen kişilerin oradan hızlı bir şekilde uzaklaştıklarını da sözlerine ekledi.

Provokasyonun organizasyonunda İngiltere’nin yer aldığını da belirten Konaşenkov, “Londra’nın daha önceden hazırlanan provokasyonu gerçekleştirmesi için 3-6 Nisan tarihlerinde Beyaz Miğferler'e yoğun bir baskı yaptığı konusunda güvenilir bilgiye sahibiz” diye konuştu.

Konaşenkov, Rusya Savunma Bakanlığı’nın elinde, ‘İngiltere’nin bu provokasyonun organizasyonuna doğrudan iştirak ettiğini gösteren’ başka kanıtların bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'nin başkenti Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki kimyasal saldırı iddiasını desteklemek için hazırlanan görüntülerin ilçedeki bir hastanede kayda alındığını söyledi. Konaşenkov, kimyasal saldırı provokasyonun arkasında İngiltere olduğunu gösteren kanıtlara sahip olduklarını vurguladı.

Suriye'deki son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Konaşenkov, İngiltere'nin kimyasal saldırı provokasyonun organizasyonunda doğrudan yer aldığını belirterek, "Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere'nin söz konusu provokasyonun organizasyonunda doğrudan dahli olduğunu gösteren kanıtlara sahip" ifadelerini kullandı.

'LONDRA, BEYAZ MİĞFERLER'E YOĞUN BASKI YAPTI'

Konaşenkov, Londra yönetiminin daha önceden hazırlanan provokasyonu gerçekleştirmesi için 3-6 Nisan tarihlerinde Beyaz Miğferler'e yoğun bir baskı yaptığının altını çizdi.

'CEYŞ'ÜL İSLAM'IN SALDIRISINA ŞAM'IN VERECEĞİ YANITI PROVOKASYON AMAÇLI KULLANMA TALİMATI VERİLDİ'

Bakanlığın sözde kimyasal saldırı görüntülerini çeken ekipteki kişileri bulduğunu ve bu kişilerin süreci anlattığını aktaran Konaşenkov, "Beyaz Miğferler üyelerine hazırlanan provokasyonun en kısa sürede uygulanması için 3-6 Nisan tarihlerinde Londra tarafından yoğun baskı yapıldığına dair güvenilir bilgiye sahibiz. Beyaz Miğferler'e Ceyş'ül İslam'ın (İslam Ordusu) 3-6 Nisan'da Şam'a bir dizi güçlü füze saldırısı düzenleyeceği belirtildi ve Beyaz Miğferler'in Şam'ın bu saldırılara vereceği yanıtı kimyasal saldırı provokasyonunu uygulamak için kullanma talimatı verildi" diye konuştu.

'BU OLGULAR GÜNÜMÜZDE KANIT NİTELİĞİ TAŞIYOR'

Bu tür olguların günümüzde kanıt niteliği taşıdığının altını çizen Konaşenkov, Rusya'nın kimyasal saldırı provokasyonu hazırlandığını tüm düzeylerde birçok kez dile getirdiğini anımsattı.

'PROVOKASYONUN ASIL AMACININ ABD'Yİ SALDIRIYA TEŞVİK ETMEK OLDUĞUNU HERKES ANLADI'

Rusya Savunma Bakanlığı'nın 7 Nisan'da Duma'da uluslararası kamuoyunda kafa karışıklığı yaratmak adına provokasyon düzenlendiğine dair çok sayıda kanıta sahip olduğunu kaydeden Konaşenkov, söz konusu provokasyonun asıl amacının ABD'yi Suriye'ye füze saldırısı düzenlemeye teşvik etmek olduğunu herkesin anladığını vurguladı.

'OPCW'YE DUMA'DA GÜVENLİK GARANTİSİ SUNMAYA HAZIRIZ'

Diğer taraftan Rusya'nın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) iddiaları tarafsız olarak soruşturmasını istediğini söyleyen Konaşenkov, Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nin OPCW heyetine Duma'da güvenlik garantisi sunmaya hazır olduğunun altını çizdi.

'63 BİN DOĞU GUTALI EVLERİNE DÖNDÜ'

Doğu Guta'daki insani duruma ilişkin bilgi de veren Konaşenkov, Rus askerleriyle yerel yönetimin düzenlediği kapsamlı insani yardım operasyonun tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Rus yetkili, operasyon sırasında 63.117'si militanlar ve aileleri olmak üzere 170.152 kişinin bölgeden tahliye edildiğini, yaklaşık 63 bin kişininse evlerine döndüklerini ifade etti.

Business News