HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Çeşme Kaymakamlığı’ndan çalışanlarına 15 Temmuz törenine katılım zorunluluğu

Çeşme Kaymakamlığı, kamu kurumlarına gönderdiği yazıda çalışanların 15 Temmuz törenlerine katılımını zorunlu kıldı. BES ise resmi tatilde z...

Çeşme Kaymakamlığı, kamu kurumlarına gönderdiği yazıda çalışanların 15 Temmuz törenlerine katılımını zorunlu kıldı. BES ise resmi tatilde zorla çalıştırmanın hukuken mümkün olmadığını söyledi…

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü gerekçesiyle hazırlıkları yapılan törenler için kamu kurumlarının bürokratları da harekete geçti. Törenlerin kalabalık geçmesi için panolar donatılırken, çalışanların etkinliklere katılımı da zorunlu kılınmaya başladı.

Evrensel’in haberine göre; Çeşme Kaymakamlığı ilçedeki 15 Temmuz etkinlikleri hakkındaki kurumlara bir yazı gönderdi. Yazıda kurumların hangi alanda görevlendirildiği belirtilirken, yazının sonunda “Resmi kurum amirleri ve personeli ile tüm okul/kurum yöneticileri törende hazır bulunacaktır. Bu program halkımıza davetiye, görevlilere emir niteliğindedir” ifadesi yer aldı. Katılım için çalışanlardan imza da alındı.

BES: “Hukuken mümkün değil”

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) ise uygulamaya tepki gösterdi. BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, Anayasa’nın 5. maddesindeki “devletin görevi” ile 50. maddesindeki “çalışma şartları ve dinlenme hakkı” bölümlerine atfen kimsenin zorla çalıştırılamayacağını belirtti.

1 Mayıs ile birlikte 15 Temmuz’un da resmi tatiller arasına dahil edildiğini ifade eden Güven, “Bakanlar Kurulu kararı veya herhangi bir yasal düzenleme olmadan, görevli olmayan personelin resim törenlere katılım zorunluluğu hukuken mümkün değildir” dedi. (Sendika.Org)

Business News