HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Diyarbakır’da imam 15 Temmuz mitingine çağrı yapınca cemaat camiyi terk etti

Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cami’sinde imamın, cemaati 15 Temmuz mitinglerine katılmaya davet etmesi üzerine ...

Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cami’sinde imamın, cemaati 15 Temmuz mitinglerine katılmaya davet etmesi üzerine cemaat tepki göstererek camiyi terk etti…


15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılına iki gün kalmasıyla birlikte, Diyanet İşleri Başkanlığı resmi web sitesinde yayımlanan “Milletçe yeniden doğuş 15 Temmuz” başlıklı hutbe camilerde okundu.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, Diyarbakrı’da bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Camisi’nde çekildiği anlaşılan bir videoda imam “Bildiğiniz gibi pazar günü 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümüdür. Bu vesile ile Park Orman’da miting yapılacaktır. Tüm halkımız bu mitinge davetlidir” dedi.

İmamın bu sözlerine tepki gösteren cemaat ile imam arasında tartışma yaşandı. Cemaatten bazıları tartışma üzerine namaz kılmadan camiyi terk etti. Benzer olayların kentteki başka camilerde de yaşandığı öğrenildi. (Sendika.Org)

Business News