HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

ODTÜ mezuniyet törenine “cumhurbaşkanına hakaret” soruşturması: 3 gözaltı

ODTÜ’de gerçekleşen mezuniyet töreninde taşıdıkları pankart nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret”ten soruşturma açılan üç ODTÜ’lü gözaltına a...

ODTÜ’de gerçekleşen mezuniyet töreninde taşıdıkları pankart nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret”ten soruşturma açılan üç ODTÜ’lü gözaltına alındı. Polisin ayrıca üç öğrencinin daha evine gittiği öğrenildi…


Dün (6 Temmuz) ODTÜ’de mezuniyet töreni gerçekleşti. Her sene Türkiye’nin siyasal gündemine pankartlarıyla sözlerini söyleyen ODTÜ’lülerin gündeminde bu sefer genel olarak 24 Haziran seçimleri ile çocuk istismarı ve cinayetleri vardı.

Dünkü mezuniyet törenin hayvan karikatürü olan ve “Artık Tayyipler alemi” yazılı pankart taşıyan ODTÜ’lülere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açtı. Üç ODTÜ’lü soruşturma kapsamında gözaltına alındı. ODTÜ’lülerin Salı gününe kadar gözaltına tutulacağı öğrenildi.

ODTÜ’lülerin gözaltına alınmasına gerekçe gösterilen karikatür Penguen çizerleri tarafından Cumhuriyet gazetesi çizeri Musa Kart’ın dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ı ipliklere dolanmış bir kedi olarak çizdikten sonra ceza almasının ardından çizilmişti. Erdoğan’ın 40 bin TL tazminat talebiyle açtığı davada Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedilmişti.

“Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” pankartı açan ODTÜ’lülerin evine baskın

Ayrıca polisin, “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” yazılı pankart açan öğrencilerden üçünün evine gittiği fakat öğrencileri evde bulamadığı öğrenildi.

Gözaltılar yargı mercilerinin yönlendirilmesi ile yapılıyor

Konuya ilişkin Sendika.Org’a değerlendirmede bulunan Toplumsal Hukuk avukatlarından Deniz Özbilgin gözaltı işleminin “manipülatif bir şekilde yargı mercilerinin yönlendirmesi” ile yapıldığına dikkat çekerek “İnsanların özgürlüğü, hürriyeti kısıtlanıyor. Yatarı dört gün bile olmayan bir meseleden dolayı dört gün gözaltında tutma kararı veriliyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Maliye Başmüfettişi hedef gösterdi

Gözaltı öncesinde 2010’da Cumhurbaşkanlığı Maliye Başmüfettişliğine atanan Tamer Aksoy, ODTÜ’lülerin taşıdığı pankartı olduğu bir fotoğrafla “Bu kadar özgürlük fazla” yazan bir tweette İçişleri Bakanlığı’nın resmi hesabını etiketlemesi ise dikkat çekti.

ODTÜ mezuniyet törenine bu pankartın sokulmasından,bu rezaletten kim
sorumluysa,rektör dâhil derhal görevden alınmalı ve o öğrencilerin ilişiği kesilmelidir
Bu ülkeye bu kadar özgürlük çok fazla @TC_icisleri

Business News