HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

TİP’ten İstanbul’da kuruluş etkinliği: “Türkiye’yi AKP’den kurtarmak isteyen herkes bizim yoldaşımızdır”

Yedi ay önce “Gel Kardeşim” başlıklı bir metinle yeniden kuruluş için yola çıkan TİP,   Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen bir etkinli...

Yedi ay önce “Gel Kardeşim” başlıklı bir metinle yeniden kuruluş için yola çıkan TİP,  Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle, programını ve hedeflerini açıkladı…


Yedi ay önce “Gel Kardeşim” başlıklı bir metinle yeniden kuruluş için yola çıkan Türkiye İşçi Partisi (TİP),  Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle, programını ve hedeflerini açıkladı.

Bugün İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe parti üyeleri, Türkiye sosyalist hareketinin temsilcileri ve uluslararası konuklar katıldı.

Etkinliğe katılanlar arasında Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay, Halkevleri eski Genel Başkanı ve HDP milletvekili Oya Ersoy, EMEP İl Başkanı Sema Barbaros, Veli Saçılık, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın ailesi, gazeteci Güray Öz, DİSK Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı, Politika Gazetesi’nden Kemal Atakan, Mehmet Dursun, M. Vehbi Özer, Arnavutköy İMECE’den Ahmet Çoşkun, Öğrenci Kolektifleri, Öğrenci Faaliyeti, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), ESP, Toplumsal Özgürlük Partisi, İşçi Kardeşliği Partisi, Eğitim-SEN, HDK, Partizan, Hürriyet Hareketi, ÖDP Başkanlar Kurulu’ndan Çiçek Çatalkaya, HDP İstanbul İl Eş Bakanı Cengiz Çiçek, HDP, SEP, Devrimci Parti, EHP ve Politeknik temsilcileri de yer aldı.
Etkinlik devrimci mücadelede yitirilenlerin anısına saygı duruşu ve ardından Enternasyonal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Çulhaoğlu: “TİP bu mirasa bütünüyle sahip çıkmaktadır”

ilerihaber.org’un haberine göre açılış konuşmasını TİP Merkez Komitesi adına Metin Çulhaoğlu yaptı. Konuşmasına “50 yıldır sosyalist hareketin içerisindeyim” diyerek başlayan Çulhaoğlu şunları söyledi:

TİP kabul ettiği mirasa mercekle bakıp, özel bir damar seçip biz onun doğrusal uzantısıyız dememektedir. TİP bu mirasa bütünüyle sahip çıkmaktadır. Ve bu keyfi bir tercih değil, tarihsel gerçeklerden kaynaklanmaktadır.

(…) Türkiye İşçi Partisi olarak biz sınanmış kadrolarımızla bir iş yaptık hadi siz de gelin demiyoruz ‘Biz bir şey başlattık gelin’ demiyoruz, ‘Biz bir kapı açtık, kapıdan birlikte girelim, birlikte yapalım’ diyoruz.


Atay: “Türkiye devrimci hareketine diz çöktürmek hiçbir burjuva despotuna nasip olmamıştır”

Yönetmenliğini yaptığı Aden filminin Varşova Film Festivali’ndeki gösterimi dolayısıyla salonda olamayan TİP Merkez Komitesi üyesi ve Hatay milletvekili Barış Atay’ın mesajı okundu.

Atay kuruluş etkinliğini selamladığı mesajında şunları söyledi:

Yoldaşlar ülkemizi esir alan saray rejimi şunu bilmelidir ki; ne karşılarında Amerikan uşağı ‘FETÖ’cüler ne de yobazdan çok yobazlar var karşılarında. 100 yılı aşan Türkiye devrimci hareketi var ki bu harekete diz çöktürmek hiçbir burjuva despotuna nasip olmamıştır.

Başımız dik yolumuz açıktır. Yoldaşlar, sevgili konuklar buradan yoldaşlarımız bizler adına, hepimiz adına çeşitli sözler verdi. Sözleri sözümüzdür, birlikte gerçekleştireceğiz. Bizim de sözümüz olsun.


Erkan Baş: En büyük selamı Silivri zindanlarına gönderiyorum

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın konuşmasından satır başları:

En büyük merhabayı Silivri zindanlarına, TİP Kurucu Meclisi üyesi, direnen 3. Havalimanı işçileriyle tutuklanan Yusuf Yılmaz’a gönderiyorum. Kendisine görev ve sorumluluk verildiğinde, en önde yer almıştır. Sermaye hukuku tarafından esir alınmıştır.

Türkiye’yi AKP’den kurtarmak isteyen herkes bizim yoldaşımızdır, onlarla birlikte mücadele edeceğimizi buradan ilan ediyoruz.

Meclisteki misyonumuz çok basittir: Onların yalanlarını onların gözlerine baka baka söylemektir. Duymak istemedikleri sesleri, evlerine sokuyoruz.

Yalnız halka hesap vereceğiz, Saray rejiminden halkla birlikte hesap soracağız.

Türk ve Kürt emekçileri birleşecek, Türk ve Kürt yoksulları birleşecek, bu saatten sonra parlamento içinde de dışında da iktidarın Kürt halkına yönelik her saldırıda omuz omuza mücadele edeceğiz.

Bir adım bile geri durmayacağız gerçek şudur: Saray rejimiyle uzlaşmayacağız. Halktan başka sırtımızı dayadığımız başka bir güç yoktur.

Yurtdışından sol hareketlerin dayanışma mesajlarının ardından sahneyi türküleriyle İlkay Akkaya aldı.

Business News