HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Sputnik International: “Libya Ulusal Ordusu, Mitiga Havaalanı’nı vurdu, Türk askerleri hayatını kaybetti”

Sputnik International’ın haberine göre Haftes liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu bir açıklama yaparak Trablus’taki Mitiga Havaalanı’nı v...


Sputnik International’ın haberine göre Haftes liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu bir açıklama yaparak Trablus’taki Mitiga Havaalanı’nı vurduklarını ve burada bulunan Türk askerlerinin de yaşamını yitirdiğini söyledi...

AKP iktidarının Libya iç savaşında Trablus’taki Müslüman Kardeşler ağırlıklı Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek için gönderdiği TSK ve istihbarat güçlerinin vurulduğu saldırılar devam ediyor.

Ülkenin büyük çoğunluğunu elinde tutan Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu (LNA) güçleri Trablus’ta Türk askerlerinin ve istihbarat görevlilerinin bulunduğu liman ve havaalanlarını hedef alıyor.

Sputnik International’ın haberine göre LNA sözcüsü bugün (15 Mart) yaptığı açıklamada Trablus’taki Mitiga Havaalanı’nı vurduklarını ve burada bulunan Türk askerlerini de öldürdüklerini söyledi.

Türkiye tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ne var ki Libya’da yaşanan kayıpların gizlendiği konusundaki şüpheler Şubat ayında Tayyip Erdoğan’ın, “Libya’da birkaç tane şehidimiz var… Ama birkaç tane şehidimizin karşılığında da 100’e yakın orada, o lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Kardeşlerim, şunu hiçbir zaman unutmayacağız; Şehitler tepesi boş kalmayacak” sözleriyle doğrulanmıştı.

Askeri üstünlük Hafter’de

Geçen hafta LNA, havaalanındaki bir askeri üste yer alan Türk hava savunma sistemlerini vurmuştu. Havaalanı daha önce de pek çok kez saldırılara hedef olmuştu.

Ocak’ta Berlin’de Türkiye, Rusya ve ABD’nin de katıldığı zirvede bir ateşkes kararı çıksa da sahada askeri üstünlüğü elde tutan, Rusya ve Mısır’ın desteğine sahip Hafter güçleri uluslararası meşruiyet elde etmiş ve çatışmalar bu güç dengesizliği içinde sürmüştü. (Sendika.Org)

Business News