HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Beyrut’ta "Öfke Günü": Lübnanlılar sokaklara döküldü, bakanlıkları bastı!

Beyrut’ta en az 158 kişinin yaşamını yitirdiği, 6000’den fazla kişinin de yaralandığı patlamadan rejimi ve temsilcilerini sorumlu tutan Lübn...

Beyrut’ta en az 158 kişinin yaşamını yitirdiği, 6000’den fazla kişinin de yaralandığı patlamadan rejimi ve temsilcilerini sorumlu tutan Lübnanlılar, “Öfke Günü” protestoları düzenliyor. “Halk, rejimi devirmek istiyor” sloganları atan eylemciler, bazı bakanlıkları bastı...


Lübnanlılar, 4 Ağustos’ta Beyrut Limanı’nda meydana gelen şiddetli patlamadan sorumlu tuttukları rejime ve temsilcilerine karşı sokaklara döküldü. Beyrut Limanı’ndan yaşanan patlamada en az 158 kişi yaşamını yitirmiş, 6000’den fazla kişi de yaralanmıştı. Yaklaşık 300 bin kişi de evsiz kalmıştı.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan 29 yaşındaki Faris Halabi, “Öfke Günü” protestoları öncesi “Üç gün temizlik yaptıktan, molozları taşıdıktan ve yaralarımızı sardıktan sonra şimdi sıra öfke patlamasına ve onları cezalandırmaya geldi” dedi.


Şehitler Meydanı’nda bir araya gelen ve “Halk, rejimi devirmek istiyor” sloganları atan binlerce kişi, ekonomik kriz karşıtı eylemler nedeniyle aylardır demir ve beton bariyerlerle kapatılan Meclis binasına ilerlemek istedi. Kolluk kuvvetleri biber gazı kullanarak kitleye saldırırken, eylemciler de taşlarla karşılık verdi.

Lübnan’da yayın yapan LBC televizyonu Beyrut’un merkezinde, İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü duyurdu.

Lübnan Kızılhaçı ise eylemlerde en az 175 kişinin yaralandığını, 63’ünün yakınlardaki hastanelere kaldırıldığını duyurdu.


Eylemciler bakanlıkları bastı

Lübnanlı emekli subayların önderliğindeki bir grup protestocunun Dışişleri Bakanlığı’na girerek burayı “devrimin karargâhı” ilan etti.

Binaya ayrıca “Silahsızlandırılmış Beyrut” yazılı pankart asıldı.

Eylemcilerin Dışişleri Bakanlığı binasının yanı sıra Ekonomi Bakanlığı ile Enerji ve Su Bakanlığı binalarını da bastığı bildirildi.


Diyab’dan “erken seçim” açıklaması

Lübnan Başbakanı Hasan Diyab, erken seçim öneren bir yasa tasarısı üzerine çalıştıklarını duyurdu.

Televizyonda yaptığı konuşmada, tüm siyasi partileri anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp birlikte çalışma çağrısı yapan Diyab, yapısal reformları uygulamak için iki ay görevde kalmaya hazır olduğunu söyledi.

Business News