HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Allah'ın dini Kerbela'da bitmiştir. İslamiyet doğduğu topraklara gömülmüştür"

Allah'ın dini Kerbela'da bitmiştir. İslamiyet doğduğu topraklara gömülmüştür. Ondan sonrası saltanat. Mal tutkusudur, dünya kavgasıd...

Allah'ın dini Kerbela'da bitmiştir. İslamiyet doğduğu topraklara gömülmüştür. Ondan sonrası saltanat. Mal tutkusudur, dünya kavgasıdır...


Yeryüzüne gelmiş hiçbir Peygamber yoktur ki, getirdiği din ter yüz edilmemiş olsun. Son Peygamber de buna dahildir. Hasani Basri der ki; Her ümmetin bir putu vardır. Bu ümmetin putu da mal olmuştur. Yani Muhammed Peygamber gittikten sonra Kabe'nin içine yeni bir put dikilmiştir. Bu da mal putudur. Şu anda Kabe'nin üzeri 120 kilo altın işlemeli örtü ile örtülüdür. Şu anda bile. Peygamber'in öz yurdunda mutlak monarşi var. Hem de onun soyundan geldiğini iddia eden kral var. Bu kral öldüğünde 72 tane karısı 25 milyar dolar parası var. 5 bine yakın hanedan mensubu var.

Her gün biri dünyanın bilmem nerelerinde kahvaltı yapıyor, otellerde konaklıyor. Yani har vurup harman savuruyor. Yoksul Arabistan halkı da çöllerde yaşıyor. Bunların hepsi Peygamber'in yurdunda oluyor. Bunların Allah'ın diniyle ne alakası var. Bana göre Allah'ın dini Kerbela'da bitmiştir. İslamiyet doğduğu topraklara gömülmüştür. Ondan sonrası saltanat. Mal tutkusudur, dünya kavgasıdır.

İslam'ı yayıyormuş yeryüzünde. Onlar gelirse işgal oluyor sen alırsan fetih oluyor. Nerede var böyle birşey? Kur'an'ı Kerim'de nerede geçiyor bana gösterin? Bir adamın ülkesini ele geçirip, onu haraca bağlayıp, sömürmek, burası benim demek, bayrağını değiştirmek nerede geçiyor?

Efendim neymiş Fetih Suresi varmış? Peki Fetih ne demek? Fetih, senin söylediğinin tam tersi. Fetih ne demek biliyor musunuz? Fetih Suresi ne zaman gelmiş? Hudeybiye Barışı'ndan sonra gelmiş. Hudeybiye'de anlaşma imzalanmış. 10 yıllığına savaşmayacağız diye imza atılmış müşriklerle. İşte bu sürece Kur'an fetih diyor. Fetih barış süreci demektir, silahların bırakıldığı dönem demektir. Ama bunların dilinde fetih ülkeyi ele geçirmek, ya Allah bismillah demektir. Tam tersi Kur'an on yıllık barış sürecine fetih diyor, savaşa değil.

Fetih aynı zamanda açmak, gönüllerde yol açmak demektir. Kapılar açmak, köprüler kurmak demektir. Yeni imkanlar yaratmak demektir.

Silahlar susunca sözün gücü başlar. Silahlar patlarken kimse kimseyi dinlemez. Burada müşrikler bağlı kalmadı. Ertesi yıl tekrar harekete geçti. Peygamber de hendek savaşı ile kendini korudu. Hiçbir yere saldırmadı. Keşke çatışma olmasa da biz de derdimizi anlatabilsek. (İHSAN ELİAÇIK)

Business News