HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

MEB’e eğitim raporu götüren Halkevleri üyelerine polis saldırısı: 6 gözaltı

Okullarının eğitime başlamasının ardından hazırladıkları "Pandemi Sürecinde Okulların Bir Haftası" başlıklı raporu MEB’e sunmak is...

Okullarının eğitime başlamasının ardından hazırladıkları "Pandemi Sürecinde Okulların Bir Haftası" başlıklı raporu MEB’e sunmak isteyen Halkevciler bakanlığa giderken polis engeliyle karşılaştı. Aralarında Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk'ün ve velilerin bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı...


Yeni eğitim öğretim yılının başladığı 21 Eylül itibariyle, sorunları tespit etmek amacıyla okulları gezen ve “Pandemi Sürecinde Okulların Bir Haftası” başlıklı bir rapor hazırlayan Halkevciler, raporu sunmak için Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) gittiklerinde polis engeliyle karşılaştı.

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk ve öğrenci velilerinden oluşan Halkevleri heyeti, ellerinde dilekçe ve raporlarla MEB önünde durduruldu.


Yapılan görüşme sırasında Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, kolluk amirine, bakanlığa temsilci düzeyinde gireceklerini söylemesine rağmen, kolluk pandemi koşullarını gerekçe göstererek “basın açıklaması yaptırmayacağız” diye Merttürk’ü geri çevirdi.

Pandemi koşullarının keyfi kısıtlamalarla fiili bir OHAL’e çevrilmesine onay vermediklerini belirten Merttürk, basın açıklaması da yapmayacaklarını, yapsalar dahi bunu kimsenin engelleyemeyeceğini söylerken kolluğun şiddetiyle karşılaştı.

Polis, Merttürk’ün de aralarında bulunduğu 6 Halkevciyi gözaltına aldı.


“Çocukların bugünü ve yarını için”

Raporda Türkiye’de COVID-19 vakalarının görülmesinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen okulların eğitime hazırlanmadığı, eğitim emekçilerinin sağlığını korumaya yönelik bir tedbir alınmadığı, okullarda dezenfeksiyon ve temizliğin velilerce üstlenildiği, yeterli temizlik malzemesi bulunmadığı gibi pek çok eksiğe dikkat çekiliyor.

“Okulların tüm Türkiye halkı, öğrenciler ve eğitim emekçileri için sağlıklı ve güvenli bir şekilde açılması için mücadele edeceğiz” diyen Halkevleri’nin raporuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Business News