HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ankara’da binler Sakarya Caddesi’nde buluştu: “Feminist isyan, bir yaşam mücadelesidir!”

Ankara'da Feminist Gece Yürüyüşü için Madenci Anıtı'nda buluşmak isteyen kadınlar ve LGBTİ+'lar, polisin Madenci Anıtı önünü abl...


Ankara'da Feminist Gece Yürüyüşü için Madenci Anıtı'nda buluşmak isteyen kadınlar ve LGBTİ+'lar, polisin Madenci Anıtı önünü ablukaya alması üzerine Sakarya Caddesi'nde toplandı. Binlerce kişinin katılımıyla Ankara'da ilk kez bu kitlesellikte bir Feminist Gece Yürüyüşü düzenlenmiş oldu.


Ankara’da Feminist Gece Yürüyüşü için Madenci Anıtı’na buluşma çağrısı yapılmış ve Sakarya Caddesi’ne yürüyüş planlanmıştı.


Ancak polis Madenci Anıtı önünü ablukaya alınca binlerce kadın ve LGBTİ+ pankartları ve dövizleriyle doğrudan Sakarya Caddesi’nde toplanarak sloganlarla yürüyüşe geçti. Sakarya Caddesi’nde tur atan kadınlar ve LGBTİ+’lar, attıkları sloganlarla, taşıdıkları pankart ve dövizlerle, çektikleri halaylarla, danslarıyla renkli görüntüler oluşturdu.


Sakarya Caddesi’nde yapılan yürüyüşün ardından kadınlar, basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasının ardından müzikler, danslar, halaylar ve sloganlar devam etti. (SENDİKA.ORG)

Business News