HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

PKK ve YPG’den açıklama ve iddia: “İstanbul’daki saldırıyla ilgimiz yok!”

PKK ve YPG/QSD yaptığı açıklamalarda İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgilerinin olmadığını belirtti. 6 kişinin ölümüyle, 81 kişinin d...

PKK ve YPG/QSD yaptığı açıklamalarda İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgilerinin olmadığını belirtti.


6 kişinin ölümüyle, 81 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada PKK ve PYD’yi sorumlu tutmuştu.

PKK’ye bağlı "Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı" ibaresiyle yapılan yazılı açıklamada patlamayla ilgilerinin olmadığı belirtildi. Fırat Haber Ajansı’nda yayımlanan açıklamada, Kobanê’nin hedef gösterilmesinin planlı olduğu ve saldırının karanlık bir yanının olduğu belirtildi.

PKK’nin ardından bir açıklama da "QSD Genel Komutanı" ibaresiyle yapıldı ve Twitter hesabında yer alan açıklamada iddialar reddedilerek ilgilerinin olmadığını ifade etti.

Soylu, “Afrin’den geldi” demişti

Soylu, sabah yaptığı açıklamada yakaladıkları kişinin Afrin’den geldiğini ve PKK ve PYD’den gelen talimat doğrultusunda bombalı saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade etmişti. Afrin TSK ve güdümündeki cihatçı grupların kontrolünde. (SENDİKA.ORG-GAZETEDUVAR-T24-AFP)

Business News