HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Eyüpsultan’da bir fabrikada çıkan yangında işçi SEDAT CESUR’un cesedine ulaşıldı!

İstanbul Eyüpsultan'da araç filtresi üretimi yapan bir fabrikada çıkan yangın sonucu 1 işçi yaralandı. 43 yaşındaki işçi Sedat Cesur'...

İstanbul Eyüpsultan'da araç filtresi üretimi yapan bir fabrikada çıkan yangın sonucu 1 işçi yaralandı. 43 yaşındaki işçi Sedat Cesur'un cesedine ise bir gün sonra ulaşılabildi.


Eyüpsultan’da Habibler Pirinççi yolu üzerinde bulunan araç filtresi üretilen fabrikada dün (22 Aralık) saat 14.00 sıralarında yangın çıktı.

Sanayi bölgesindeki fabrikada bir makineden alev sıçraması üzerine yangın başladı. Yangın işçilerin öğlen yemeği saatinde çıktı. Bu sırada toplu şekilde yemek yiyen işçiler, kendilerini dışarı attı.

Fabrikanın diğer kısımlarında bulunan işçiler ise tahliye edilirken, içeride Sedat Cesur (43) isimli işçinin kaldığı ve 1 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yangın kısa sürede büyüdü. Olay yerine Anadolu Yakası’ndan da itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri dört bir koldan yangını söndürmek için ve alevlerin boya fabrikasına sıçramaması için çalışma başlattı. Çevredeki fabrikalar boşaltılırken, bölgedeki yollar da araç trafiğine kapatıldı. Fabrikanın üzeri kara bulutlarla kaplanırken, yangın havadan görüntülendi.

Çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, “Pirinççi Mahallemizde Şükrüoğlu Filtre Fabrikası’nda saat 14.00’te yangın çıktı. Bu yangın dolayısıyla gerekli çalışmalar 154 itfaiye personeli ve 51 tane itfaiye aracıyla hala sürdürülmektedir. Yangın kontrol altına alınmış ve bir kısım alanda soğutma çalışmalarına geçilmiş, söndürme çalışmaları ise bir kısım alanda devam etmektedir. Yangında 1 kişiye ulaşılamıyor veya haber alınamıyor. İnşallah o kişiye de ulaşıp haber almayı ümit ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Kısa sürede büyüyen yangın, yan taraftaki başka bir fabrikaya sıçradı. Ekiplerin müdahalesiyle söz konusu fabrikaya sıçrayan yangın, kontrol altına alındı.

Yangında 43 yaşındaki işçi Sedat Cesur’un cesedine bir gün sonra ulaşılabildi. DHA’nın haberine göre Cesur’un cesedinin savcının incelemesinin ardından fabrikadan çıkarılacak. (SENDİKA.ORG)

Business News