HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Faşizmin kısa filmini çektik, hep birlikte izleyelim!" (VİDEO)

DBP'ye yönelik operasyonları protesto etmek isteyen HDP'lilerin İstanbul İl Binası önünde basın açıklaması yapması engellendi. Binay...

DBP'ye yönelik operasyonları protesto etmek isteyen HDP'lilerin İstanbul İl Binası önünde basın açıklaması yapması engellendi. Binayı ablukaya alan polis iki partiliyi gözaltına aldı, milletvekillerinin etrafını sardı, basın açıklamasına gelenleri zorla bina içine itti.


Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) yönelik olarak bugün ülke çapında gerçekleştirilen operasyonu ve Eş Başkan Keskin Bayındır’ın gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen HDP’liler İstanbul İl Binası’nı ablukaya alan polisin engellemesiyle karşı karşıya kaldı.

Herhangi bir belge göstermeden, dışarıda basın açıklaması yaptırmayacağını söyleyen polis iki HDP üyesini gözaltına alırken milletvekillerinin ve partinin il yöneticilerinin çevresini de sararak basın açıklaması için toplanan kitleyi zorla içeri soktu.

HDP İstanbul İl Örgütü, yaşananları sosyal medya hesabından kısa bir video halinde paylaşarak “Faşizmin kısa filmini çektik, hep birlikte izleyelim!” dedi.

Açıklamayı milletvekilleri yaptı

HDP il örgütünün yapmasına izin verilmeyen açıklamayı HDP milletvekilleri yaptı. HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Kürt hareketine yönelik bir siyasi soykırım operasyonu yürütüldüğünü belirterek, gözaltıların ve tutuklamaların siyasi talimatla gerçekleştirildiğini belirtti.

Gülüm, iktidarın olağan koşullarda HDP’yle ve toplumsal muhalefetle baş edemediği için böyle yaptığını belirterek, iktidara “Yenileceksiniz” diye seslendi.

Birol: “İktidar bütün düğmelere birden basıyor”

HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol, iktidarın birkaç haftadır adeta bütün tuşlara birden basarak muhalefete karşı bir saldırı haline geçtiğini belirterek, “Kürt siyasetinin basınla, kamuoyu ile, kitlesi ile buluşmasını engellemek üzere özel bir çaba olduğu görülüyor. Yalnızca siyasi etkinlikler değil, kültürel etkinlikler de yasaklanıyor. Burada İstanbul’a özel bir durum olduğunu da görüyoruz” dedi. (SENDİKA.ORG)

Business News