HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İşçi sınıfı Erdoğan'ın grev yasağına rağmen durmuyor: Schneider Enerji'de grev pankartı asıldı, grev halayları başladı!

Birleşik Metal-İş'in grev kararını ilan etmesinden sonra da anlaşma sağlanamayan Schneider Enerji'de grev pankartı asıldı, grev hala...

Birleşik Metal-İş'in grev kararını ilan etmesinden sonra da anlaşma sağlanamayan Schneider Enerji'de grev pankartı asıldı, grev halayları başladı.


MESS’e bağlı Schneider Enerji, Grid Solutions Enerji, Schneider Elektrik, Hitachi ve Arıtaş Kriyojenik’le yapılan grup toplu sözleşme sürecinde yaşanan tıkanıklık sonrasında Birleşik Metal-İş, 5 işletmeye bağlı 11 fabrikada grev kararı almıştı. Grev kararı sonrasında da anlaşma sağlanamayan Schneider Enerji’de bugün grev pankartı asıldı, grev halayları başladı.


Fabrika önünde işçilerle bir araya gelen Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, kararlı bir duruş göstermeselerdi diğer fabrikalarda da zam alamayacaklarını ifade etti. İşçilerin kendilerine önerilen ücreti yeterli görmediği ve mücadele etmeye kararlı olduğu bir durumda önlerinde kimseinin duramayacağını ifade eden Serdaroğlu, “Biz Bekaert’te grev yasaklanıyor diye korksaydık o zamları alamazdık” dedi. (SENDİKA.ORG)

Business News