HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Prof. Ulusoy: Mandacı yurdunu satandır. Ülkeyi dilenci yapanlardır mandacı... Ülke malını 400 bin dolara satandır mandacı!

ENAG kurucusu Prof. Ulusoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "mandacı müstemlekeci ekonomistler" sözlerine, "Ekonomistlere saldı...


ENAG kurucusu Prof. Ulusoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "mandacı müstemlekeci ekonomistler" sözlerine, "Ekonomistlere saldırı varsa çok şey kötü gidiyordur... Yatırımcı dikkatli olsun" diye yanıt verdi.

Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Ulusoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'mandacı ekonomistler' sözlerine yanıt verdi.

Sosyal medya hesabı X'ten (Twitter) açıklama yapan Ulusoy, "Mandacı yurdunu satandır. Ekonomistlere saldırı varsa çok şey kötü gidiyordur... Yatırımcı dikkatli olsun, soygun başlıyor. Ülkeyi dilenci yapanlardır mandacı... Ülke malını 400 bin dolara satandır mandacı!" dedi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul'un kuruluşunun 150. Yıl Gong Töreni'nde konuşmuş ve Genel Seçim'de Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, "Borsamız bize Osmanlı'dan miras kalan bir kurum olsa da, uzun yıllar asli görevini yerine getirememiştir. Siyaset kurumu da üç beş oy daha kazanmak uğruna borsayı hedef alarak ne yazık ki bu algının kökleşmesine yardım etti. Bunu 14-28 Mayıs seçimleri arifesinde bir kez daha gördük. Bizzat muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı tarafından Borsa İstanbul'u yıpratmayı amaçlayan bütüncül bir kampanya yürütüldü. Bu furyaya mandacı müstemlekeci kimi ekonomistler de alkış tuttu. ister siyasetçi, ister ekonomist, isterse simsar olsun, sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız" ifadelerini kullanmıştı.

Business News