HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Bir öğün ücretsiz yemek davası reddedildi: Devletin yükümlülüğü bulunmuyormuş, takdir MEB’inmiş

Ekmek ve Gül’ün başlattığı, iki yıldır farklı kesimler tarafından sahiplenen ve yürütülen çocuklar için, 1 Öğün Sağlıklı Ücretsiz Yemek kamp...


Ekmek ve Gül’ün başlattığı, iki yıldır farklı kesimler tarafından sahiplenen ve yürütülen çocuklar için, 1 Öğün Sağlıklı Ücretsiz Yemek kampanyasının davası reddedildi.

Ekmek ve Gül’ün başlattığı, iki yıldır farklı kesimler tarafından sahiplenen ve yürütülen çocuklar için, 1 Öğün Sağlıklı Ücretsiz Yemek kampanyasının davası reddedildi. Kampanyanın yürütücülerinden Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği’nin MEB’e açtığı 1 öğün yemek davada mahkeme “MEB’in takdir yetkisi vardır, kaynak olmayabilir” diyerek davayı reddetti.

Ekmek ve Gül, mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada sermayedarlara, yandaş vakıf ve tarikatlara kaynak aktarılırken bu gerekçenin kabul edilemeyeceğini belirtti. Ekmek ve Gül, açıklamasının son kısmında şunları ifade etti:

Milli Eğitim Bakanlığının çocukları aç bırakmak gibi bir yetkisi olamayacağını göstermek, okullarda her çocuğa bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için mücadeleye devam edeceğiz! Okul okul, işyeri işyeri, mahalle mahalle, sokak sokak okullarda her çocuğa bir öğün ücretsiz yemek verilmesi talebini örgütlemeyi sürdüreceğiz.

Ne olmuştu?

Ekmek ve Gül’ün başlattığı, iki yıldır farklı kesimler tarafından sahiplenen ve yürütülen çocuklar için, 1 Öğün Sağlıklı Ücretsiz Yemek kampanyası MEB’i adım atmaya zorladı ve MEB  2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren ücretsiz bir öğün beslenme uygulamasının başlamış olduğunu söylemişti. Ancak ikinci dönemden itibaren sadece taşımalı eğitime ve okul öncesi eğitimde bu uygulamaya başladı.

Ekmek ve Gül taleplerinin ise tüm devlet okullarında, ayrımsız tüm öğrencilere bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek sağlanması olduğunu belirtirken, kampanyanın yürütücülerinden Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği MEB’e dava açtı. (SENDİKA.ORG)

Business News