HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Gazze'de öldürülen Filistinli sayısı 31 bine dayandı, 3 çocuk daha açlıktan öldü, yardım bekleyenlere yine ateş açıldı

Gazze Şeridi'nde açlıktan ölenlerin sayısı 23'e yükselirken, tecrit edilen kuzeyde yine yardım bekleyenlere İsrail'in ateş açmas...


Gazze Şeridi'nde açlıktan ölenlerin sayısı 23'e yükselirken, tecrit edilen kuzeyde yine yardım bekleyenlere İsrail'in ateş açması sonucu en az 20 kişinin öldüğü yönünde haberler geldi.

İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılarında öldürülenlerin sayısı 31 bine dayanırken, açlıktan ölenlerin sayısı en az 23'e çıktı. İsrail ordusunun yardım tırlarının gelişini bekleyen Filistinlileri hedef alan saldırısında ölen ve yaralananlar olduğu haberleri geldi.

ŞİFA HASTANESİ'NDE TEDAVİ İMKANI YOK

Haberlere göre İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kuveyt ve Nabulsi kavşaklarında yardım bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucu ölüm ve yaralanmalar meydana geldi. Kuveyt Kavşağı ve Nabulsi Kavşağı'nda yardım tırlarını bekleyen yüzlerce Filistinliye İsrail insansız hava araçlarından ateş açıldı. Kuveyt Kavşağı'na saldırıda en az 20 kişi öldürüldü. Aynı mahallede İsrail topçusunun evlere bombardımanı da en az 6 kişinin canını aldı. Ölü ve çoğunluğu ağır haldeki yaralıların getirildiği Şifa Hastanesi'nde tedavi için gerekli tıbbi müdahale imkanlarının olmadığı belirtildi.

Olaya ve ölü-yaralı sayısına ilişkin ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

İsrail ordusunun 29 Şubat ve 2 Mart'ta yine aynı bölgede yardım malzemesi bekleyen Filistinlere ateş açması sonucu yaklaşık 120 kişi öldürülmüş ve 786 kişi yaralanmıştı.


YETERSİZ BESLENEN 3 ÇOCUK DAHA KURTARILAMADI

İsrail'in 5 ayı aşkın süredir saldırılarını sürdürüp yardım girişini engelleyerek büyük insani felakete neden olduğu Gazze Şeridi'nde açlıktan ölenlerin sayısı 23'e yükseldi. Hamas'ın Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesinde 3 çocuğun daha yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu. 6 Mart'taki açıklamada, açlık ve susuzluktan -çoğu çocuk- 20 kişinin öldüğü aktarılarak "sayının yalnızca hastanelere ulaşan vakaları yansıttığı, onlarca kişinin hastanelere ulaşamadan açlıktan sessizce öldüğü" belirtilmişti.


ÜST ÜSTE İKİ GÜNDÜR PARAŞÜTÜ AÇILMAYAN YARDIM BOMBARDIMANI

ABD'nin de katıldığı Gazze'ye havadan yardım atma 'gösterileri' de can almaya devam etti. Dün paraşütleri açılmayan gıda paketlerinin Filistinlilerin üzerine düşmesi sonucu 5 kişinin ölmesinin ardından bugün de Gazze'den benzer görüntüler geldi. ABD, paraşütleri açılmadığından insanların üzerine düşerek ölümlere yol açan yardımların kendisine ait olduğu haberlerini yalanladı.

İSRAİL SALDIRILARI DÜN GECE 83 CAN DAHA ALDI

Hamas'ın Sağlık Bakanlığı bugün öğle yaptığı açıklamada, İsrail saldırılarında son 24 saatte 83 Filistinlinin daha öldürüldüğünü, 122 Filistinlinin daha yaralandığını duyurdu. Böylece 7 Ekim'den beri İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin toplam sayısı 30 bin 960'a, yaralanan Filistinlilerin toplam sayısı 72 bin 524'e çıktı. Açıklamaya göre kurbanların yüzde 70'inden fazlası kadın-çocuk. Toplam sayılar geçici rakam, zira İsrail saldırıları ve engellemeleri nedeniyle enkaz altında ve yollarda kalan binlerce ölü daha olduğuna inanılıyor. (AA, Şarkul Avsat, Al Mayadeen, Dış Haberler)

Business News