HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İstanbul'da kadınlar ve LGBTİ+’lar engel tanımadı: “Kınamak yetmez, ticareti kes... Savaşa, işgale, soykırıma son... Kurtuluşumuz feminist mücadele!” (VİDEO)

İstanbul 22. Feminist Gece Yürüyüşü, polis engellemelerine rağmen kitlesel katılımla Taksim Sıraselviler’de yapılıyor. 8 Mart Feminist Gece ...


İstanbul 22. Feminist Gece Yürüyüşü, polis engellemelerine rağmen kitlesel katılımla Taksim Sıraselviler’de yapılıyor.

8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nün İstanbul’daki adresi bu yıl da Taksim. Kadınlar ve LGBTİ+’lar “Kurtuluşumuz feminist mücadele” diyerek Sıraselviler’de bir araya geldi. Gelişmeler şöyle:

20.05: “Kınamak yetmez, ticareti kes”, “Savaşa, işgale, soykırıma son”, “Filistinli kadınlar yalnız değildir” ve “Rojavalı kadınlar yalnız değildir” sloganları atılıyor.

19.50: “Zıplamayan Tayyip’tir” ve “Aç aç, barikatı aç” sloganı atan kadın ve LGBTİ+’lar, Sıraselviler Caddesi’nde polis barikatının kaldırılmasını bekliyor.


19.28: Sıraselviler’de Kadınlar ve LGBTİ+’lar ana pankartı açtı: “Kurtuluşumuz feminist mücadele!” Pankartın arkasında Türkçe ve Kürtçe dövizler taşındı. 

19.20: Sıraselviler’de bando eşliğinde 8 Mart coşkusu büyüyor.


19.15: Tertip Komitesi, saat 19.30 için tüm kadın ve LGBTİ+’ları Firuzağa’ya çağırıyor.

18.45: Tel Sokak’ta Feminist Mekan önünde “Feminist İsyan” bayrağı açıldı. Bayrak Sıraselviler’e taşınıyor.

18.40: Karaköy, Tophane, Fındıklı, Gümüşsuyu, Cihangir hattından Sıraselviler Caddesi’ne giriş açık. Yüzlerce kadın ve LGBTİ+, burada “Barikatı aç” ve “Polis defol, bu sokaklar bizim” sloganı atıyor. Kadınlar ve LGBTİ+'lar pankart ve bayraklarıyla İsrail soykırımına karşı Filistinlilere destek veriyor.


18.10: Kadınlar ve LGBTİ+'lar "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganlarıyla Faikpaşa Caddesi’nden Sıraselviler'e yürüyor.

17.50: Feminist Gece Yürüyüşü Tertip Komitesi, Sıraselviler Caddesi’ne çağrısını yineledi: "Karaköy ve Kabataş tarafından yukarıya geçişler de açık olacak. 19.30'da Sıraselviler'de görüşmek üzere!"

17.35: Polis, Sılaselviler'den Cihangir Katlı Otoparkına inen ara sokakları da kapatmaya başladı. Ayrıca otopark çevresine Çevik Kuvvet Polisleri konuşlandırılıyor.


17.20: Polis, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünden Sıraselviler Caddesi'ne geçişleri engelliyor. Polis yola barikat çekti. Geçişlere izin vermek için yurttaşlardan ikamet adresi ya da hastane ve otellerde kaldıklarına dair belge göstermelerini istiyor. 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü Komitesi de grupları hastane çevresindeki kafelere yönlendiriliyor.

17.00: Sıraselviler Caddesi’ndeki mekânlarda kadın ve LGBTİ+’ların bekleyişi sürüyor. Polis bariyerlerle ara sokakları kapatsa da caddeye yaya girişine izin veriyor. Karaköy hattında ise sokaklar açık ve girişler engellenmiyor. (TUĞÇE YILMAZ - BİANET)

Business News