HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

22 saatin ardından teleferik faciasında kurtarma çalışmaları sona erdi: Firma yetkilileri dahil 13 kişiye gözaltı!

Antalya’da dün meydana gelen teleferik kazasında kabinde mahsur kalanların 22.5 saatin ardından kurtarıldığı bildirildi. İçişleri Bakanı Ali...


Antalya’da dün meydana gelen teleferik kazasında kabinde mahsur kalanların 22.5 saatin ardından kurtarıldığı bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tahliye edilen 13 yurttaşın hastaneye sevk edildiğini duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin yaptığı açıklamada 13 kişiye gözaltı kararı alındığını bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait teleferik hattında dün gece hattı tutan demirlerden birinin çıkarak çarptığı kabinin tabanının kopmasıyla içerisindeki 8 kişi yere düşmüştü. Metrelerce yüksekten düşen 8 kişiden 1'i hayatını kaybetmiş, 7'si ise yaralanmıştı.

Antalya'da dün saat 17.28'de meydana gelen teleferik kazasında kabinlerde mahsur kalan son 13 kişi, 22,5 saat sonra helikopter ile kurtarıldı. 

İçerisinde çocuk ve yabancı tatilcilerin de bulunduğu grubu UMKE personeli karşıladı.

13 KİŞİYE GÖZALTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin yaptığı açıklamada 13 kişiye gözaltı kararı alındığını duyurdu.

Tunç "Teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı. (CUMHURİYET)

Business News