HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

CHP'den eylem çağrısı: “Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlileri soruşturulmadı... Yarın saat 13.00’te Antalya Adliyesi önüne!”

CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı: CHP'den açıklama geldi! Antalya'daki teleferik kazasının ardından CHP...


CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı: CHP'den açıklama geldi!

Antalya'daki teleferik kazasının ardından CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı. Karara ilişkin CHP'den açıklama geldi.

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve 4 kişi tutuklandı. Gözaltına alınan 8 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı.

"YOLA KOYULDUK"

Umut Akdoğan yaptığı paylaşımda, 'Genel Başkanımız Özgür Özel'in talimatı ile Antalya'ya doğru yola koyulduk' ifadelerine yer verdi:

"Genel Başkanımız Özgür Özel‘in talimatı ile Grup Başkanvekilimiz Ali Mahir Başarır ile birlikte Antalya’ya doğru yola koyulduk. Bu hukuk garabetinin sonuna kadar takipçisi olacağız. Saçma sapan algı operasyonlarınıza hukuku alet etmeniz bu ülkemize ne denli zarar veriyor, görmüyor musunuz?"

Özel’den Kepez Belediye Başkanının tutuklanmasına tepki: 'Karar hukuki değil siyasidir'

CHP lideri Özgür Özel, Antalya’daki teleferik kazasının soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasına ilişkin; “Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir” açıklamasını yaptı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 17 yurttaş ise yaralandı.  Kazanın ardından, teleferiği işleten Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET’in 2019-2023 arası yöneticiliğini yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve 4 kişi tutuklandı.

Özgür Özel, X (Twitter) hesabında yaptığı açıklamada kararın siyasi olduğu vurguladı. Özel, Soma ve İliç’te yaşanan faciaları örnek göstererek şunları belirtti:

“Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz hakkında verilen tutuklama kararını ve hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Ancak Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir. Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir. Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz.”

CHP'den eylem çağrısı: Kepez Belediye Başkanının tutuklanmasına tepki gösterilecek

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, teleferik kazası nedeniyle yürütülen soruşturmada Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Kamacı, partilileri yarın saat 13.00’te adliye binası önüne davet etti.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 17 yurttaş ise yaralandı.  Kazanın ardından, teleferiği işleten Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET’in 2019-2023 arası yöneticiliğini yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve 4 kişi tutuklandı.

Kocagöz’ün tutuklanmasının ardından partililer CHP Antalya İl Başkanlığı önünde toplandı. Kararı protesto eden partililer “Mesut Kocagöz yalnız değildir” sloganları attı.

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Kocagöz’ün tutuklanmasını protesto eden yurttaşlara seslendi. Kamacı, İliç ve Soma’da yaşanan faciaları hatırlattı. Kamacı, özellikle İliç’te yaşanan faciada dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasını eleştirdi.

YARIN SAAT 13.00'TE ADLİYE ÖNÜNE ÇAĞRI 

Kamacı, “Adaletin geldiği durum budur, kendinden olunca adalet kendinden olmayınca adalet yazıklar olsun” dedi. Kamacı, partilileri yarın saat 13.00’te Antalya Adliyesi önüne davet etti. (CUMHURİYET)

Business News