HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ölümünün üzerinden 6 yıl geçti: #RabiaNazaNeOldu?

Giresun’da 2018’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın ölümünün üzerinden 6 yıl geçti. Baba Şaban Vatan, “Artık gereği yapı...


Giresun’da 2018’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın ölümünün üzerinden 6 yıl geçti. Baba Şaban Vatan, “Artık gereği yapılmalı, katiller hak ettiği cezayı almalıdır. Bu ülke hukuk devleti ise katiller hak ettiği cezayı almalıdır” derken, Rabia Naz için 6 yıldır aynı soru ile ölümün aydınlatılması çağrıları yapılıyor: #RabiaNazaNeOldu?

Giresun’un Eynesil ilçesinde 2018’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın ölümünün üzerinden 6 yıl geçti.

Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, ANKA Haber Ajansı’na yaşanan tüm süreci değerlendirdi.

Şaban Vatan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a “Kızımızın artık bu saatten itibaren ruhu huzura kavuşsun. Onun hakkında türlü iftiralar attılar, her türlü yalanı söylediler. Katilleri korumak için bütün vicdansızlığı yaptılar. Artık gereği yapılmalı, katiller hak ettiği cezayı almalıdır. Bu ülke hukuk devleti ise katiller hak ettiği cezayı almalıdır. Bu ülke hukuk devleti ise yeni dönem Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, eğer ki ‘Bu ülke hukuk devletidir’ diyorsanız katiller yargılanarak hak ettiği cezayı alsın” çağrısında bulundu.

Şaban Vatan, şunları söyledi:


6 yıldır Rabia Nazımızın adaletinin mücadelesini veriyoruz. Bugün 6’ncı yılındayız. 12 Nisan 2018 akşam üzeri Rabia Nazımızı can çeker haliyle bedenini yolun kenarına, evimizin olduğu yere bırakıp kaçtılar. Katili korudular. Herkesin isteği biran önce katiller yargılansın, hak ettiği cezayı alsın ve almalıdır. Artık devletin en üst kademesinde olan herkes bu durumun tüm detayını biliyor. O dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katilleri bizzat biliyor.

“Yolun kenarına bırakıp kaçtılar”

6 yıldır Rabia Nazımızın adaletinin mücadelesini veriyoruz. Bugün 6’ncı yılındayız. 12 Nisan 2018 akşam üzeri Rabia Nazımızı can çeker haliyle bedenini yolun kenarına, evimizin olduğu yere bırakıp kaçtılar. Olay o andan itibaren bir trafik kazası, araç çarpmış kaçmış durumu olarak sunmuşlardı. Hastaneye yetiştiğimizde saat 18.21’di ve o andan itibaren Rabia Nazımız yaşıyordu, ayağında ağır yarası vardı. Bulunduğu yerde sürtünme, kan gibi hiçbir iz yoktu. Hastanede sımsıkı elimi sıkmıştı. Sonrasında hastanede müşahade kısmında elimiz birbirimizden ayırdılar ve sonrasında saat 19.00’dan itibaren acı haberini aldık doktoru tarafından.


“Katili hala koruyorlar”

Saat 23.00 civarı evimizin olduğu yere geldim. Orada gelir gelmez okul çantası saat 19.00’da bizzat ben belirtmiştim çantası nerede diye, bulunduğu yerde yoktu. O saatten itibaren çantası her yerde arandı. Hatta olay yeri inceleme polisi saat 18.50 ile saat 20.00 arası terasta da inceleme yapmış, video kaydı yapmadan inceleme yapmış kasıtlı olarak. Okul çantasını saat 21.00’den itibaren terasa bırakmışlar ve saat 21.00’de olay yeri inceleme polisi terasa tekrar gelmiş ve saat 22.50’de okul çantası bulunuyor. O günden bu yana biz Rabia Nazımızın katilinin yargılanması için mücadele ediyoruz fakat hepinizin de tanık olduğu gibi katili halen koruyorlar.

“Devletin en üst kademesinde olan herkes katilleri biliyor”

Vicdansızların vicdanı çürümüş hale gelmiş durumda. Katili korudular. Herkesin isteği biran önce katiller yargılansın, hak ettiği cezayı alsın ve almalıdır. Artık devletin en üst kademesinde olan herkes bu durumun tüm detayını biliyor. O dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katilleri bizzat biliyor. Ayrıca Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bizzat katille 2 defa cep telefonundan arayarak görüşme yaptı. Bunu biz net olarak biliyoruz. TBMM’de kurulan komisyonda olayın örtbas talimatını veren dönemin eski bakanını korumak için herşeyi yaptılar. Bugün kendisi milletvekili dahi değil hala yargılamıyorlar. Hakkında soruşturma devam ettiği halde hala bir işlem yapmıyorlar.

“Kızımızın artık ruhu huzura kavuşsun”

Rabia Naz 11 yaşında küçücük bir çocuktu. Onu bizden koparıp aldılar. Onu arkadaşlarından koparıp aldılar. Hepimizin içinde kanayan yarasıdır Rabia Naz. Bir nebze olsun içimize ferahlık verecek olan adaleti istiyoruz. Hiçbir annenin babanın evlat acısını dindirecek çare yoktur ama adalet herkesin ihtiyacıdır. Kızımızın artık bu saatten itibaren ruhu huzura kavuşsun. Onun hakkında türlü iftiralar attılar, her türlü yalanı söylediler. Katilleri korumak için bütün vicdansızlığı yaptılar. Artık gereği yapılmalı, katiller hak ettiği cezayı almalıdır. Bu ülke hukuk devleti ise katiller hak ettiği cezayı almalıdır. Bu ülke hukuk devleti ise yeni dönem Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, ‘eğer ki bu ülke hukuk devletidir’ diyorsanız katiller yargılanarak hak ettiği cezayı alsın. (SENDİKA.ORG)

Business News