HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Türkiye Raporu: CHP'ye destek yüzde 35,2'ye yükselirken AKP'ye destek yüzde 30'un altına indi!

Desen: Tim O'Brien, Der Spiegel Kamuoyu araştırma şirketi "Türkiye Raporu"nun aboneleri için yaptığı 31 Mart sonrası ilk “Bu p...

Desen: Tim O'Brien, Der Spiegel

Kamuoyu araştırma şirketi "Türkiye Raporu"nun aboneleri için yaptığı 31 Mart sonrası ilk “Bu pazar milletvekili seçimi olsa” anketi, CHP'nin desteğinin yüzde 35,2'ye yükselirken AKP'nin yüzde 30'un altına indiğini gösterdi.

Bireysel ve kurumsal aboneleri için her ay ülke çapında en az 2 bin kişiyle gerçekleştirdiği  anketlerin sonuçlarını değerlendiren iki rapor yayımlayan kamuoyu araştırma kuruluşu "Türkiye Raporu" ilk Nisan raporunda "Bu Pazar milletvekili seçimi olsa" anketinin sonuçlarını değerlendirdi.


"Türkiye Raporu"nun anketine göre, karasızların oyları dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan tabloda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yükselişini sürdürerek desteğini yüzde 35,2'ye çıkarırken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kan kaybını durdurmayı başaramayarak yüzde 30'un altına düştü. 

Türkiye Raporu yöneticisi Can Selçuki, sosyal medya hesabından iki gün önce yaptığı paylaşımda  “Eylül 2019’dan beri her ay gerçekleştirdi[kleri] Türkiye Raporu anketlerinde ilk defa Nisan 2024’te AK Parti['nin] birinci parti ve Erdoğan['ın] başarı seviyesi en yüksek lider çıkmadı[ğını]” haber vermişti. (BİANET) 

Business News