Gazze'de 50 bin çocuğun akut yetersiz beslenme nedeniyle tedaviye ihtiyacı var, 3 bin 500'ü açlıktan ölümün eşiğinde!


Gazze'de açlık, İsrail'in 7 Mayıs'ta Refah Sınır Kapısı'nı ele geçirmesinden beri daha vahim hal aldı. Hamas gibi BM de on binlerce çocuğun akut yetersiz beslenmeye nedeniyle ihtiyaç duyduğu tedaviye ulaşamadığı, binlercesinin ölebileceği uyarısını yaptı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 9 aydır saldırmasının üstüne yardımları da engellemesiyle açlıktan ölüm haberleri ve uyarılarının ardı arkası kesilmezken, Hamas da Birleşmiş Milletler (BM) de yetersiz beslenen 3 binden fazla çocuğun ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısını yaptı.

Gazze Şeridi'nin açlığa sürüklendiğini belirten Hamas hükümetinin medya ofisi, 3 bin 500 çocuğun yetersiz beslenmenin yanısıra girişi yasaklı ürünlerden olan takviye edici gıda ile aşı yoksunluğu nedeniyle ölüm tehlikesi altında olduğunu duyurdu.

'SOYKIRIM SAVAŞINI DURDURUN'

"ABD ile İsrail'in Gazze'de 2.4 milyon sivili açlığa mahkum etmede kararlı olduğunu" söyleyen medya ofisi, "tüm bunların Gazze'deki sivillere yönelik soykırım savaşı olduğunu, acil uluslararası müdahale gerektiğini" vurguladı.

REFAH KAPISI KAPANDIĞINDAN BERİ YETERSİZ BESLENME ARTTI

İsrail'in kara harekatı yürüttüğü en güneydeki Refah'ta 7 Mayıs'ta Mısır'la sınır kapısını ele geçirmesiyle bölgenin dış dünyaya açılan tek kapısı da kapanmış durumda.

Nitekim BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze'nin orta ve güney bölgelerinde yürütülen yetersiz beslenme taramalarından elde edilen ilk sonuçlara göre orta ve şiddetli yetersiz beslenme vakalarının mayısın ikinci haftasından beri arttığını duyurdu.

İsrail’in Refah saldırılarının yardım dağıtımını ve yardıma erişimi önemli ölçüde engellediğini belirten UNICEF, yetersiz beslenen yaklaşık 3 bin çocuğun tedaviden mahrum bırakılması nedeniyle ailelerinin gözleri önünde ölme riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

'KORKUNÇ BOYUTLARDA AÇLIK FELAKETİNE YETİŞEMİYORUZ'

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kurumu (UNRWA), Gazze'de 50 bin çocuğun akut yetersiz beslenme nedeniyle tedaviye ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Yardımların engellenmesi nedeniyle Gazze'deki Filistinlilerin "korkunç boyutlarda açlıkla" karşı karşıya kaldığını yineleyen UNRWA, ailelere yardım ulaştırmak için durmaksızın çalıştıklarını, ancak felaket boyutundaki duruma yetişemediklerini söyledi.

ŞİMDİDEN ONLARCA ÇOCUK AÇLIK-SUSUZLUKTAN ÖLDÜ

Açlığın merkezi ise İsrail'in savaşın ilk aşamasında tecrit ettiği Gazze'nin kuzeyi. Son aylarda Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve Gazze kentinde yetersiz beslenme nedeniyle büyük çoğunluğu çocuk 40 Filistinlinin açlık-susuzluktan öldüğü resmi kayıtlara geçti.

Bunlar, hastaneye ulaşabilen vakalar. Çalışır haldeki çok az sayıda hastanede onlarca çocuğa yetersiz beslenme teşhisi konulmuş durumda, ama onları tedavi edecek takviye gıdalar ve tıbbi bakım malzemeleri yok. Sağlık uzmanları, çok daha fazlasının enkazda sessizce açlıktan öldüğü uyarısını yapıyor. (AA)

Blogger tarafından desteklenmektedir.