Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

"Bu hukuksuzluğun mutlaka hesabı sorulacaktır!"

İşçi Partisi Genel Bşk. Yrd. Bülent Esinoğlu, AKP'nin bir geceyarası operasyonuyla Meclisten geçirdiği ve kanunsuz uygulamalarına dur...

İşçi Partisi Genel Bşk. Yrd. Bülent Esinoğlu, AKP'nin bir geceyarası operasyonuyla Meclisten geçirdiği ve kanunsuz uygulamalarına dur diyecek mahkeme kararlarını devre dışı bırakan yasa değişikliğine tepki gösterdi. Sendikaları, kitle örgütlerini ve halkı AKP'nin bu yasa tanımazlığına karşı mücadeleye çağıran Esinoğlu, şunları söyledi:

AKP’nin Mecliste gerçekleştirdiği bir gece yarısı operasyonu ile, özelleştirmelerle ilgili kararları bundan böyle Türk mahkemeleri değil, Bakanlar Kurulu verecek.
Bu yasa ile, özelleştirilmelerde, yargı yürütmeyi durdursa ya da iptal kararı verse bile, son kararı Bakanlar Kurulu alacak. Yani yargı kararları uygulanmayabilecek.
Yürürlükte olan Anayasaya açıkça aykırı olan bu yasa, 26.4.2012 tarihinde, gece yarısı verilen bir önerge ile Mecliste kabul edilmiştir.
Mahkemeleri yok sayan böyle bir uygulamaya, darbe dönemlerinde bile karşılaşılmamıştır.
Bu yasa, yapılmış ve yapılacak olan yağmayı mahkemelerden kaçırma yasasıdır. Başka bir ifade ile, yandaşı zengin etme yasasıdır.
Bir milyon dolara Albayraklar’a peşkeş çekilen, Danıştay kararı ile iptal edilen, dokuz yıldır kapısı kilitli bekleyen Balıkesir SEKA Kâğıt fabrikası, bu yasa ile, yandaş Albayraklara teslim edilebilecektir. 
Millet malını milletten kaçırmayı iş edinenlerin, yasalara ve mahkemelere bile tahammülü olmayan zihniyeti ile karşı karşıyayız.
Bu yasa, Cumhuriyet döneminin, dişinden tırnağından ayırarak meydana getirdiği varlıkların yağmalanmasının önündeki son engellerin de kaldırılması yasasıdır.
Bu yasa, Seydişehir Alüminyum Tesislerinin özelleştirilmesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını uygulamadığı gerekçesiyle, Başbakan ve beş hükümet üyesini 10. 000 TL tazminata mahkum eden mahkeme kararını da bir yanıt, bir gözdağıdır.
Bu yasa ile mahkemelere karşı nasıl bir çifte standart içinde olduklarını da açıkça göstermişlerdir.
AKP iktidarı hiçbir yasadan hoşlanmamaktadır.
“Yasa benim” demektedir.
Bu hukuksuzluğun mutlaka hesabı sorulacaktır. Yasayı yapanların da uygulayan hükümetin de hesap vereceği günler gittikçe yaklaşmaktadır.
Özelleştirmelere karşı başından beri kararlı bir mücadele yürüten İşçi Partisi olarak, halkımızı, sendikalarımızı ve demokratik kitle örgütlerimizi, bu keyfiliğe, kanunsuzluğa karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz.
http://www.ip.org.tr/lib/pages/detay.asp?goster=haberdetay&idhaber=4127