Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Domuz artık "resmi" olarak kasaplık hayvan!

AKP iktidarının ‘taklacı bakanı’ İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, BDP'yi halka domuz yedirmekle suçlamasına tepkiler sürerken, AKP i...

AKP iktidarının ‘taklacı bakanı’ İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, BDP'yi halka domuz yedirmekle suçlamasına tepkiler sürerken, AKP iktidarının ise domuzu resmi olarak kasaplık hayvan kategorisine koyduğu orta çıktı. Ayrıca resmi yönetmelik hazırlayan hükümet, 87 çiftlikte bir milyon domuz üretilmesi için kredi sağladı. 

Adı ‘taklacı bakan’a çıkan ve hem ırkçı hem de‘akıl dışı’ davranışları ile dikkatleri çeken İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in son olarak BDP’nin kendisi hakkında TBMM’de verdiği gensoru görüşmelerinde ilginç bir savunma yapmıştı. Şahin, BDP’yi halka domuz yedirmekle ve Kürtleri ise ‘dinsiz’ olmakla suçlamıştı.

Şahin'in konuşması tepkilere neden olurken, AKP Hükümeti’nin ise 'domuz’ ile ilgili bir dizi icraatlarda bulunduğu ortaya çıktı. Zira domuz ve domuz ürünleri Türkiye’de kasaplık hayvan kategorisine Temmuz 2006 yılında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın 'Hayvancılık İşletmelerinin Kuruluş, Çalışma, Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik' çerçevesinde yürürlüğe konuldu. 

87 DOMUZ ÇİFTLİĞİ!

AKP Hükümeti bununla da kalmadı, aynı genelge ile domuz çiftliklerinin kurulması için ödenek ayırdı ve 2’den fazla domuz beslenen çiftlikleri de ticari işletmeler içersine aldı. Yine domuz ve domuz ürünlerinin satış ve dağıtımına izin verdi. Ardından sığır, dana ve inek gibi temel hayvancılık yerine bir milyona yakın domuzun üretilmesi için 87 tane domuz çiftliğinin kurulmasına ön ayak oldu. 

AKP Hükümeti ‘domuz’ ile bu kadar içli dışlıyken İçişleri Bakanı Naim Şahin’in ‘domuz siyaseti’ yapması AKP’nin manipülasyon siyaseti olarak değerlendiriliyor. BDP Grup Başkanı Vekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise sosyal medya üzerinden bu konuyu gündeme getirerek, Şahin’e karşı sert tepkisini sürdürdü. 

KAPLAN: ŞAHİN DOMUZ SİYASETİ YAPIYOR

AKP Hükümeti’nin domuz etini 2006 da resmen kasaplık hayvan kategorisine aldığını, resmen tanıdığını ve domuz çiftlikleri için teşvik verdiğine dikkat çeken Kaplan, “İçişleri Bakanı ‘domuz siyaseti’ yaparak Kürt halkına hakaret ediyor" dedi.

Domuz yönetmeliği çıkaran, AB’ye rapor sunan, kredi verenin AKP hükümeti olduğunu hatırlatan Kaplan. AKP domuza resmen destek teşviki veriyor. Şahin; Müslüman olmayanların inançlarına saygı duymayan, ayrımcılık yapan, kin nefret kusan, soğuk harbin 40’larında kalmış bir içişleri bakanı” diye konuştu.

Hiç yorum yok