Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Karayılan’dan Barzani’ye çağrı

Murat Karayılan, Türkiye’de temaslarda bulunan Federe Kürdistan Başkanı Mesud Barzani'nin AKP'nin politikalarına alet olmaması gerek...

Murat Karayılan, Türkiye’de temaslarda bulunan Federe Kürdistan Başkanı Mesud Barzani'nin AKP'nin politikalarına alet olmaması gerektiğine dikkat çekerek, ‘’Biz Sayın Mesut Barzani'nin bu oyuna girmesini ve Kürt halkının iradesinin kırma savaşına katılmasını istemiyoruz" dedi.

Güney Kürdistan'da yayın yapan NRT Televizyonuna konuşan Karayılan, Erdoğan'ın savaş kararı vererek çözüm niyeti olmadığını ortaya koyduğunu belirtti.

Türkiye ile görüşmelerin 3 yıl boyunca sürdüğünü, ancak Türk tarafının hiçbir vaadini yerine getirmediğini belirtti. Görüşmelerde verilen sözlere karşılık hiçbir pratik adımın atılmadığına dikkat çeken Karayılan, bunun Türk devletinin ikiyüzlülüğünü gösterdiğini söyledi.

Karayılan, Özgürlük hareketi olarak ilan edilen bu savaş kararına karşı gerilla mücadelesi ve Devrimci halk savaşıyla direndiklerini dile getirdi.

Bu politikalar karşısında "Artık yeter" dediklerini söyleyen Karayılan; ‘’Hareket olarak büyük bir birikim ve mücadele tecrübesine sahibiz’’ dedi.

NRT televizyonun "Türkiye neden İmralı, PKK ve BDP'yi muhatap almıyor?" sorusuna ise Karayılan ‘Türk devleti; Kürt halkının, Önderliğinin, PKK'nin, BDP'nin iradesini kırma savaşı yürüttüğünü söyledi.

KARAYILAN'DAN BARZANİ'YE ÇAĞRI

Türkiye’de temaslarda bulunan Federe Kürdistan Başkanı Mesud Barzani'nin AKP'nin bu politikalarına alet olmaması gerektiğine dikkat çeken Karayılan, "Biz Sayın Mesut Barzani'nin bu oyuna girmesini ve Kürt halkının iradesinin kırma savaşına katılmasını istemiyoruz" dedi.

"CIA GÜNEY'DE TASFİYE PLANI İÇİN BİLGİ TOPLUYOR"

Hareket olarak hiç bir zaman ABD karşı bir tutum ve eylemlerinin olmadığını belirten Karayılan, "fakat ABD'nin çıkarları için Türkiye ile işbirliğine girerek Kürt Özgürlük Hareketine düşmanlık yaptığını ve Özgürlük hareketini tasfiye etmeye çalıştığını’’ vurguladı. 

CIA'nın Güney Kürdistan'da Özgürlük hareketini tasfiyesi için istihbarat toplama ve faaliyetinin olduğunu kaydeden Karayılan, Güney Kürdistan'da Kürt karştı politikalara kimsenin alet olmayacağını umduklarını söyledi.

AKP'nin çözüm politikasına sahip olmadığını söyleyen Karayılan "açılım" denen şeyin ise oyalama politikaları olduğunu kaydetti.

Güney Kürdistan Halkını selamlayan Karayılan Enfal katliamında yaşamın yitirenleri anarak onları "Özgürlük Şehitleri" olarak gördüklerini söyledi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok