Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Hükümet yanlıları Taksim'de yok

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Sendikal Güç Birliği Platformu ile 61 örgüt Taksim Meydanı’nda olacak. 1 Mayıs’ın içeriğini AKP’lileştiremeyen Tür...

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Sendikal Güç Birliği Platformu ile 61 örgüt Taksim Meydanı’nda olacak. 1 Mayıs’ın içeriğini AKP’lileştiremeyen Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş İzmir ve Ankara’da ayrı alanlarda olacak 

Hükümet yanlısı sendikalar 1 Mayıs’ın içeriğini AKP’lileştiremeyince Taksim Alanı'ndan çekildi. Aralarında Türk-İş, Hak-İş ve Memur-Sen’in olduğu konfederasyonlar, ilerici emek örgütlerinin 1 Mayıs’ta okunacak ortak metinde yer almasını önerdiği bazı konulara itiraz etti. İtiraz noktaları 4+4+4 eğitim sistemine ilişkin eleştirilerin olduğu bölüm, Ortadoğu ve Suriye’deki emperyalist saldırganlığa karşı olan bölüm ve Kürt sorunun demokratik çözümüne ilişkin bölüm olarak öne çıktı. Türk-İş, Kamu-Sen, Memur-Sen, Hak-İş ve Birleşik Kamu-İş, AKP’nin politikalarıyla örtüşmeyen bu bölümleri kabul etmedi. Bu konfederasyonlar, metin üzerinde ortaklaşamadıklarını gerekçe göstererek 1 Mayıs’ı ortak kutlamama kararı aldı. Bunun üzerine DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin çağrısıyla bir araya gelen 61 örgüt 1 Mayıs’ı Taksim’de ve tüm kentlerdeki alanlarda kutlayacağını açıkladı. 

Türk-İş, Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş 1 Mayıs’ı İzmir’de Bornova Meydanı’nda olcaklarını belirtirken Hak-İş ve Memur-Sen Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda olacaklarını duyurdu. 

Sendikal Güç Birliği 1 Mayıs’ta Taksim’de 
Türk-İş yönetimine muhalif Sendikal Güç Birliği Platformu ise bugün bir açıklama yaparak 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağını duyurdu. Belediye-İş, Basın-İş, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Tez Koop-İş, TÜMTİS ve TGS'nin oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Platformu İstanbul dışındaki kentlerdeki 1 Mayıs kutlamalarında da birlikte hareket edecekler. 

Hiç yorum yok