Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Bir TFF skandalı daha: Ya Trabzonspor'la birlikte finale kalırsa...?

Trabzonspor'un pilot takımı olan ve organik bağı bulunan PTT 1. takımı 1461 Trabzon'un Galatasaray'ı elemesi, Türkiye Futbo...


Trabzonspor'un pilot takımı olan ve organik bağı bulunan PTT 1. takımı 1461 Trabzon'un Galatasaray'ı elemesi, Türkiye Futbol Federasyonu'nu harekete geçirdi.

Perşembe günü İstanbul'da Kasımpaşa ile Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşacak olan Trabzonspor'un, rakibini eleyerek gruplara kalması ihtimali için TFF çözüm arayışı içerisine girdi.

Trabzonspor ve 1461 Trabzon takımları aynı gruba düşürülmeyecek. 'TFF' yetkilileri eleme karşılaşmalarında bir sakınca olmadığı ancak, iki takımın aynı gruba kesinlikle düşürülmeyeceği görüşünü bildirdiler. Türkiye Futbol Federasyonu, Ankaraspor ve Ankaragücü kulüpleri arasındaki bağ nedeniyle Ankaraspor'u Süper Lig'den düşürmüştü. Bu iki takım arasındaki bağ gibi sorun yaşanabileceği ihtimaline karşı TFF'nin, Trabzonspor ile özel bir protokol imzaladığı ve bu anlaşma ile 1461 Trabzon'un Süper Lig'e çıkarılmayacağı öğrenildi.

1461 Trabzon takımı Süper Lig'e çıkarsa, Trabzonspor Kulübü ile tüm bağlarını kesmek zorunda kalacak. Trabzonspor Kulübü'nün pilot takımı olarak PTT 1. Ligi'nde mücadele eden 1461 Trabzon, şampiyon olsa da hakkından feragat edecek ve yerine bir alt sırada yer alan takım Süper Lig'e çıkacak.

AYRI GRUPLARDA OLSALAR BİLE, FİNALE KALIRLARSA NE OLACAK?
TFF' yetkilileri eleme karşılaşmalarında bir sakınca olmadığı ancak, iki takımın aynı gruba kesinlikle düşürülmeyeceği görüşünü bildirmelerine rağmen bu önlem sadece eleme karşılaşmaları için düşünüldüğünden sorunu tam olarak çözmüyor.
İki takımın birlikte finale kalmaları ihtimali, sorunun asıl düşündürücü yanı.
Böyle bir ihtimalin gerçekleşmesi durumunda federasyon ne yapacağını henüz bilmiyor.
Bu durumda, Perşembe günü Trabzonspor'un oynayacağı Kasımpaşa maçı bir hayli önem kazanıyor.
Bundan daha da önemlisi, kamuoyunun aklına ilk gelen unsur doğal olarak bu maçın hakemleri oluyor.
Bütün bunlar yan yana getirildiğinde, tüm gözlerin, ister istemez Kasımpaşa-Trabzonspor maçının hakemlerinde olacağı kaçınılmaz gibi görünüyor.
Daha şimdiden, federasyonun sorunu Kasımpaşa maçında çözebileceğine ilişkin spekülasyonlar ortalığa saçılmış durumda.
Ama hiç kuşkusuz, TFF'nin her konuda olduğu gibi, bu akşamla birlikte ortaya çıkan bir sorun karşısında da çözümsüz kaldığı ve öngörüsüz olduğu açık değil mi?