Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Yeni bir "gözaltı dalgası" daha mı?

Adli Tıp Özal’la ilgili raporu tamamlayarak savcılığa göndedi Adli Tıp Kurumu, Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili raporu tamamladı. İ...


Adli Tıp Özal’la ilgili raporu tamamlayarak savcılığa göndedi

Adli Tıp Kurumu, Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili raporu tamamladı. İncelemelerde Özal'ın vücudunda zehire rastlandı, ancak ölüm nedeninin bu zehirden olup olmadığına yönelik görüş birliğine varılamadı. Konuyla ilgili açıklama, yarın savcılık tarafından yapılacak.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'la ilgili Adli Tıp raporu tamamlandı. Rapor yarın sabah Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, 'Özal'ın ölüm nedeninin zehirlenme olmadığı' yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Yapılan incelemede Özal'ın vücudunda zehire rastlandı ancak ölüm nedeninin bu zehir nedeniyle olup olmadığı konusunda görüş birliğine varılamadı.

İnce, ölüm zehir olup olmadığı yönündeki açıklamayı ise savcının yapabileceğini söyledi.

SAÇ TELİ MUAMMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturması sırasında sadece Adli Tıp raporu ile sınırlı kalmak zorunda değil. Başsavcılık başta kurumlardan ya da yurtdışından da gerekli görürse yeni rapor alabilecek. Ardından da şimdiye kadar hiçbir kişiyi şüpheli sıfatıyla dinlemeyen Başsavcılık soruşturmayı tamamlayacak. Eşi Semra Özal’da bulunduğu ancak savcılığa verilmediği iddia edilen Özal’ın muammaya dönen saç telleri de yeniden istenebilecek.

ZAMANAŞIMI NİSAN 2013’TE

Özal’ın zehirlendiğine ilişkin yeterli, kesin ve inandırıcı kanıt elde edilmezse, ölümünden 19 yıl sonra mezarı açılarak yapılan soruşturma “takipsizlikle” sonuçlanacak. Dosya kapanacak. Soruşturma Nisan 2013’e kadar bitirilmediği takdirde ise zamanaşımından düşecek.

SAVCI ÇETİN’E ÖZAL ZİYARETİ

Adli Tıp raporu merakla beklenirken, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Özal’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin’i 5 Aralık’ta süpriz bir ziyarette bulunmuş ve Ankara Adalet Sarayı’na gelen İnce, Savcı Çetin’e, “Özal’ın mezarının açılması ve sonrasındaki sürece” ilişkin bilgi aktarmıştı.