Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

ZAMAN, biber gazını "keşfetti"

Bugün Zaman gazetesinde tüm medya camiasını heyecanlandıran bir haber yayınlandı. AKP medyasının amiral gemisi olan bu gazete yıllardır...


Bugün Zaman gazetesinde tüm medya camiasını heyecanlandıran bir haber yayınlandı. AKP medyasının amiral gemisi olan bu gazete yıllardır görmezden geldiği biber gazı gerçeği ile tanıştı, cümlemize hayırlı olsun…
Gülen cemaatinin yayın organı, AKP medyasının amiral gemisi Zaman’ı okuyanlar bugün bir ilke, tarihi bir ana tanıklık ettiler. Ne miydi o haber?
Hakkını arayanların vazgeçilmezi, halkı haberdar etmek için kendini tehlikeye atan basın emekçilerinin çoğu kez tadına bakmak zorunda kaldığı ülkemizin değişmez, ama AKP döneminde Altın çağını yaşayan, Biber gazı gerçeği ile bugün Zaman muhabiri de tanıştı.
Evet evet, Cihan haber ajansı muhabirine biber gazı sıkıldı, olacak şey değil, haklısınız…
İşte bu vesile ile Zaman gazetesinde ilk defa biber gazı karşıtı bir haber okumuş olduk bugün. Heyecan verici değil mi?
Durun durun, hemen yanlış anlamayın! (Açıkçası ben de haberin başlığını okuyunca bir heyecanlanmadım değil) Ortada bir eylem, hükümet karşıtı bir protesto falan yok. E daha 1 Mayıs’a da aylar olduğu ortada.
Olay Zaman’da kısaca şöyle yer aldı:
“Mersin'de 3 lise öğrencisinin bıçaklandığı kavgayla ilgili görüntü almaya çalışan muhabirimize kadın güvenlik görevlisi tarafından biber gazı sıkıldı. Muhabirimiz, kadın güvenlik görevlisinden şikayetçi oldu.”
Durum bu. Basın emekçisi kardeşimize her şeye rağmen geçmiş olsun diyoruz tabii ki.
Ancak Türkiye’de yaşanan gazlı müdahalelere kıyasla oldukça mütevazı bir saldırı sayılır bu. Bunun daha copla birlikte olanı var, tazyikli su ile servis edileni var, tekme tokatla birlikte sunulanı var, var oğlu var… Konu biber gazı olunca hizmet ve çeşitte sınır tanımayan bir hükümet var Türkiye'de, bilen bilir.
Bugüne kadar Zaman bu tür saldırılar karşısında gaz sıkan tarafı haklı gösteren, tüm suçu mağdurlara yıkan bir habercilik anlayışı sergiledi, sergilemeye devam ediyor. (Bugün bir istisna...)
Umarız bu üzücü saldırı hayırlara vesile olur da (Böyle dersek anlaşılma ihtimali daha yüksek) Zaman muhabirleri haber yaparken artık daha dikkatli bir dil kullanmaya başlarlar.
Evet Zaman muhabirine yapılan saldırı görece küçük çaplı bir saldırı olmuş. Ancak Neil Amstrong’un unutulmaz vecizesini ufak bir değişiklikle tekrar hatırlarsak “Bizim için küçük ama Zaman için büyük bir saldırı” olmuştur belki de.
Zaman'da bir değişiklik oldu mu olmadı mı ilk gazlı müdahalede anlamış olacağız, nasılsa çok beklemeyiz bunun için...
Volkan Algan -soL